Galaxy S10 poate deveni primul smartphone cu 12 GB de memorie RAM. Încă un an cu performanțe slabe la nivelul vârfurilor de gamă ar trimite divizia de telefoane a Samsung într-o criză

Galaxy S10 poate deveni primul smartphone cu 12 GB de memorie RAM. Încă un an cu performanțe slabe la nivelul vârfurilor de gamă ar trimite divizia de telefoane a Samsung într-o criză
Liviu Mihai
Liviu Mihai
scris 28 nov 2018

Samsung vrea să se asigure că viitorul său vârf de gamă va fi un succes, iar unul dintre aspectele pe care mizează este cantitatea mare de memorie.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

1 aprilie - Profit Health.forum Radiografia cheltuielilor din sănătate - cu sprijinul: Arpim, Bristol Meyers Squibb, Roche, Stada, MSD, UCB Pharma Romania
9 aprilie - Eveniment Profit.ro - Investiții vs Deficit: Provocări și riscuri sub impactul datoriei și deficitelor publice în creștere
23 aprilie - Maratonul de Educație Financiară

Analiștii chinezi care monitorizează fluxul de producție al partenerilor Samsung susțin că dezvoltatorii de componente pregătesc un modul de 12 GB de memorie RAM pentru flagship-ul pe care coreenii îl vor lansa în prima parte a anului viitor.

Ca majoritatea flagship-urilor, Galaxy S10 va fi disponibil în mai multe versiuni, patru mai precis, conform informațiilor neoficiale de până acum. Cel mai probabil, cei 12 GB RAM vor fi disponibili pe versiunea de top și totodată cea mai scumpă din cele patru.

Dacă informația se confirmă și nu apare între timp un alt telefon cu 12 GB RAM, S10 ar urma să devină primul smartphone care atinge acest prag. Recent au fost anunțate câteva modele cu 10 GB RAM, însă nu au apărut deocamdată pe piață.

Instanța suspendă o sancțiune ANCOM referitoare la discriminarea de către Telekom Mobile a traficului de tip video streaming față de celelalte categorii de trafic CITEȘTE ȘI Instanța suspendă o sancțiune ANCOM referitoare la discriminarea de către Telekom Mobile a traficului de tip video streaming față de celelalte categorii de trafic

Utilitatea cantității din ce în mai mare de memorie RAM de pe smartphone-uri este un subiect controversat, cu păreri care susțin că aceasta nu dăunează și ajută la pornirea mai rapidă a aplicațiilor, până la opinii care spun că astfel se consumă inutil mai multă energie.

O altă zonă pe care Samsung vrea să ridice ștacheta este cea a spațiului de stocare. Conform anliștilor, S10 ar urma să aibă 1 TB spațiu de stocare. Nu este clar, în acest caz, dacă este vorba exclusiv de spațiul intern sau de suma obținută prin adăugarea unui card de memorie.

Versiunea de top a viitorul Galaxy S10 (sau SX, dacă Samsung va alege să treacă la cifre romane, ca Apple) este numită intern Beyond X și se remarcă conform informațiilor neoficiale prin câteva aspecte.

În primul rând, aceasta se pare că va avea în dotare nu mai puțin de șase camere foto. Sistemul de pe spatele dispozitivului va fi compus din patru camere, iar selfie-urile vor cădea în sarcina celor două camere frontale.

Încă un executiv important părăsește WhatsApp CITEȘTE ȘI Încă un executiv important părăsește WhatsApp

În al doilea rând, această versiune se pare că va avea un ecran de 6,7 inch. 7 inch a fost considerată până acum dimensiunea de la care încep tabletele, dar nu este exclus că în curând să vedem smartphone-uri cu ecrane de 7 inch sau chiar mai mari.

Galaxy S10, care ar urma să fie și primul telefon cu suport 5G al companiei coreene, ar urma să fie prezentat oficial la finalul lunii februarie și urmat la scurt timp de primul smartphone pliabil al celor de la Samsung.

Este foarte important pentru Samsung ca S10 să fie un succes după vânzările slabe ale lui S9. Încă un an cu performanțe slabe la nivelul vârfurilor de gamă ar putea trimite divizia de telefoane a coreenilor într-o criză, așa cum recunoaștea recent chiar șeful companiei.

viewscnt
Afla mai multe despre
samsung
smartphone
s10