Google a înființat un departament de realitate virtuală, care va fi coordonat de un vicepreședinte al companiei

Google a înființat un departament de realitate virtuală, care va fi coordonat de un vicepreședinte al companiei
Andra Oprescu
Andra Oprescu
scris 13 ian 2016

Google a înființat un departament destinat realității virtuale (VR), care va fi coordonat de Clay Bavor, în prezent manager de produse și vicepreședinte al companiei. Cel mai probabil, Google a luat această decizie în încercarea de a face față competiției tot mai puternice în acest domeniu, având în vedere că noua tehnologie este în plină expansiune, scrie presa internațională.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

1 aprilie - Profit Health.forum Radiografia cheltuielilor din sănătate - cu sprijinul: Arpim, Bristol Meyers Squibb, Roche, Stada, MSD, UCB Pharma Romania
9 aprilie - Eveniment Profit.ro - Investiții vs Deficit: Provocări și riscuri sub impactul datoriei și deficitelor publice în creștere
23 aprilie - Maratonul de Educație Financiară
Un purtător de cuvânt al Google a confirmat înființarea noului departament, însă nu a oferit detalii. Funcția lui Clay va fi preluată de Diane Greene, un al vicepreședinte al companiei, potrivit site-ului Re/code.

Unul dintre rivalii importanți ai Google pe segmentul tehnologiei VR este Facebook. În 2014, Facebook a achizționat startup-ul american Oculus VR, producătorul dispozitivului pentru realitate virtuală Oculus Rift. Din 6 ianuarie, ochelarii speciali sunt disponibili pentru precomandă, urmând să fie livrați începând cu luna martie.

Tehnologia VR ar putea schimba televiziunea tradițională CITEȘTE ȘI Tehnologia VR ar putea schimba televiziunea tradițională

Oculus Rift costă 600 de dolari în SUA și 700 de dolari în Europa, ceea ce scade șansele ca dispozitivul să devină mainstream prea curând. Pe de altă parte, dispozitivul Google Cardboard, alternativa oferită de Google, poate fi achiziționat pentru mai puțin de 10 dolari și, deși are un aspect mai puțin atrăgător decât Oculus, este potrivit pentru cei care vor să intre în contact cu tehnologia VR, fără o investiție semnificativă.

În primăvara anului trecut, Google a anunțat un parteneriat cu producătorul de camere video digitale Go-Pro pentru realizarea unui dispozitiv ce permite crearea unei realități virtuale cu panoramă la 360 de grade, utilizând o tehnologie dezvoltată de Google.

Totodată, începând din noiembrie, utilizatorii YouTube pot să vizioneze videoclipuri în realitatea virtuală folosind telefoane mobile inteligente și dispozitivul Google Cardboard.

viewscnt
Afla mai multe despre
google
facebook
oculus
vr
realitate virtuala
departament