Google a reparat 50 de vulnerabilități la Android

Google a reparat 50 de vulnerabilități la Android
Liviu Mihai
Liviu Mihai
scris 17 iun 2024

Google a lansat 50 de patch-uri pentru tot atâtea probleme de securitate ale sistemului de operare Android, patch-uri care ajung prima oară la smartphone-urile Pixel.

Nu mai puțin de 50 de găuriri de securitate descoperite în ultima vreme la Android sunt rezolvate de pachetul de update-uri pentru luna iunie tocmai lansat de Google.

Urmărește-ne și pe Google News

Dintre cele 50 de vulnerabilități, una este considerată de prioritate maximă (0-day), întrucât există indicii că ar fi deja folosită de hackeri în atacuri.

Evenimente
24 octombrie - IMM-urile, oxigen pentru România
31 octombrie - Maratonul de Educație Financiară
5 noiembrie - Gala Profit – Povești cu Profit... Made in Romania
14 noiembrie - Maratonul Agriculturii
WhatsApp crește limita de participanți la apelurile video CITEȘTE ȘI WhatsApp crește limita de participanți la apelurile video

44 dintre cele 50 de vulnerabilități sunt considerate bug-uri. Șapte dintre acestea sunt vulnerabilități de escaladare a privilegiilor considerate critice, care afectează diverse subcomponente.

Smartphone-urile din seria Pixel vor fi primele care vor primi aceste patch-uri. Pixel-urile sunt privilegiate, deoarece sunt produse de Google, care dezvoltă și sistemul de operare Android.

Eventual, patch-urile vor ajunge la toate smartphone-urile suportate, adică cele pe care producătorii le-au actualizat la Android 15.

Din păcate, patch-urile nu sunt livrate și smartphone-urilor care folosesc versiuni mai vechi de Android, astfel că, utilizatorii acestora vor rămâne în continuare expuși de cele 50 de probleme de securitate.

viewscnt
Afla mai multe despre
google
vulnerabilități
android
securitate
smartphone