Outlook web nu va mai permite conectarea la conturile de Gmail

Outlook web nu va mai permite conectarea la conturile de Gmail
Liviu Mihai
Liviu Mihai
scris 16 iun 2024

Microsoft este pe punctul de a implementa noi măsuri de securitate care vor reduce funcționalitatea aplicației web de Outlook.

Conturile personale de Outlook vor pierde accesul la funcționalitatea Basic Authentication începând cu 16 septembrie și, din 19 august, va dispărea versiunea simplificată de Outlook web.

Urmărește-ne și pe Google News

Din 16 septembrie, când va fi eliminată funcționalitatea Basic Authentication, utilizatorii Outlook.com, Hotmail și Live.com vor trebui să găsească o aplicație care folosește Modern Authentication.

Evenimente
24 octombrie - IMM-urile, oxigen pentru România
31 octombrie - Maratonul de Educație Financiară
5 noiembrie - Gala Profit – Povești cu Profit... Made in Romania
14 noiembrie - Maratonul Agriculturii
Meta va întrerupe antrenarea AI-ului cu datele europenilor CITEȘTE ȘI Meta va întrerupe antrenarea AI-ului cu datele europenilor

Basic Authentication folosește pentru logare doar nume și parolă, pe când Modern Authentication implică și un strat suplimentar de securitate.

Mai mult, din 30 iunie, utilizatorii Outlook.com nu vor mai putea folosi conturile de Gmail, întrucât Microsoft elimină suportul pentru conectarea la acestea. Schimbarea nu afectează și programul Outlook, din cadrul suitei de birou.

Toate aceste modificări fac parte dintr-o serie de actualizări menite să sporească securitatea utilizatorilor, promovate de Microsoft sub egida Secure Future Initiative.

Aceste schimbări vor provoca probleme pentru mulți utilizatori. De exemplu, utilizatorii de iPhone, smartphone care suportă Modern Authentication, ar putea fi puși în situația de a șterge și adăuga, din nou, contul, dacă vor constata că acesta încetează să mai funcționeze.

viewscnt
Afla mai multe despre
microsoft
securitate
outlook
gmail