Google are nevoie de mai multe luni pentru a rezolva problema scanării faciale a telefoanelor Pixel

Google are nevoie de mai multe luni pentru a rezolva problema scanării faciale a telefoanelor Pixel
Liviu Mihai
Liviu Mihai
scris 21 oct 2019

Seria Pixel 4, al cărui sistem de scanare facială și-a arătat slăbiciunile chiar înainte ca aceasta să intre pe piață, va primi patch-ul de securitate necesar abia peste mai multe luni.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

23 aprilie - Profit News TV - Maratonul de Educație Financiară. Parteneri: 123 Credit, ARB, BCR, BRD, CEC Bank, PAID, XTB
25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

ULTIMA ORĂ Nouriel Roubini, "Dr. Doom", vine în România. Detalii AICI

Pixel 4, noua serie de smartphone-uri pe care Google a prezentat-o săptămâna trecută, a renunțat la senzorul de amprente în favoarea unui sistem de scanare facială pe baza căruia se face deblocarea ecranului.

Scanarea facială de pe noile telefoane Google funcțiionează similar celei pe care iPhone o folosește deja de trei ani și, datorită imaginilor 3D și senzorilor infraroșii, este mult sigură decât cea 2D disponibilă pe celelalte smartphone-uri.

Cu o singură mare excepție: Pixel 4 nu necesită ca utilizatorul să aibă ochii deschiși în momentul scanării faciale, așa cum este cazul la iPhone.

Senzorul de amprente de pe Galaxy S10 poate fi păcălit cu ușurință CITEȘTE ȘI Senzorul de amprente de pe Galaxy S10 poate fi păcălit cu ușurință

Asta este o problemă pentru că, cel puțin teoretic, o persoană neautorizată care intră în posesia telefonului îl poate debloca scanând fața posesorului în timp ce acesta doarme. Problema este cu atât mai gravă cu cât inclusiv plățile mobile sunt autorizate în acest fel.

Google a emis un scurt comunicat pe această temă, spunând va lansa un update care va necesita deschiderea ochilor în momentul scanării faciale. Însă, update-ul va fi livrat “peste câteva luni”, ceea ce ar putea însemna și anul viitor.

Scanarea facială de pe telefoanele Google s-a aflat în centrul unui scandal încă dinaintea lansării seriei Pixel 4, după ce s-a aflat că aceasta a fost perfecționată prin scanarea fețelor oamenilor străzii, evident fără acordul acestora.

Cele două smartphone-uri din seria Pixel vor intra pe piață marți, la prețuri care încep de la 800 de dolari. Acestea nu sunt comercializate oficial în România, urmând a fi aduse de unele magazine online din piața gri.

viewscnt
Afla mai multe despre
pixel
smartphone
google
scanare faciala