Google Assistant, lansat pe iPad

Google Assistant, lansat pe iPad
scris 14 mar 2018

Google anunță disponibilitatea asistentului său inteligent pe tabletele Apple.

Ca și pe iPhone, Google Assistant le facilitează utilizatorilor de iPad realizarea anumitor acțiuni pe baza comenzilor vocale. Aceștia pot comanda Google Assistant să apeleze sau să trimită mesaje prin accesarea agendei de contacte, poate scrie mail-uri după dictare, poate adăuga evenimente în calendar, poate căuta și reda muzică, poate răspunde la întrebări și, nu în ultimul rând, poate controla dispozitivele inteligente din casă conectate la rețeaua wireless.

În plus față de telefoane, versiunea pentru iPad beneficiază de suport multi-tasking, ceea ce înseamnă că utilizatorii pot folosi și o altă aplicație în timp ce scriu sau dau comenzi vocale asistentului virtual.

Google Assistant a fost lansat fost lansat în mai 2016, fiind inițial disponibil doar pe smartphone-urile din seria Pixel și doar în limba engleză. Între timp, acesta a învățat Franceză, Italiană, Spaniolă, Portugheză, Germană și Japoneză.

VIDEO Larry Page își testează taxiul zburător în Noua Zeelandă CITEȘTE ȘI VIDEO Larry Page își testează taxiul zburător în Noua Zeelandă

Concurența pe nișa asistenților inteligenți este mare, alături de Google, alți giganți din domeniul tehnologiei precum Apple și Amazon oferind atât asistenți software, cât și alternative hardware sub forma așa-numitelor difuzoare inteligente.

Însă, spre deosebire de difuzoarele inteligente, unde asistentul digital este limitat la produsul fiecărei companii în parte, aplicațiile pot ajunge la un număr mult mai mare de utilizatori dacă sunt disponibile pe toate platformele software importante.

Acesta este și motivul pentru care Google este interesant inclusiv de iPad – poate avea acces la baza de utilizatori a tabletelor produse de Apple și automat la datele acestora.

viewscnt

Informaţiile publicate de Profit.ro pot fi preluate doar în limita a 500 de caractere şi cu citarea în lead a sursei cu link activ. Orice abatere de la această regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind dreptul de autor.

Afla mai multe despre
google
ipad