Google Assistant poate recunoaște melodii

Google Assistant poate recunoaște melodii
Liviu Mihai
Liviu Mihai
scris 7 nov 2017

Asistentul digital al celor de la Google a învățat să recunoască melodiile care se aud în apropierea telefonului.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

1 aprilie - Profit Health.forum Radiografia cheltuielilor din sănătate - cu sprijinul: Arpim, Bristol Meyers Squibb, Roche, Stada, MSD, UCB Pharma Romania
9 aprilie - Eveniment Profit.ro - Investiții vs Deficit: Provocări și riscuri sub impactul datoriei și deficitelor publice în creștere
23 aprilie - Maratonul de Educație Financiară

Google a lansat o nouă facilitate a din ce în ce mai competentului său asistent digital care, acum, poate fi folosit de utilizatori pentru a recunoaște o melodie care aude în apropiere.

Spre deosebire de alte aplicații similare, precum SoundHound sau Shazam, apelarea noii facilități a lui Google Assistant se face într-un mod tradițional pentru Google și anume o întrebare scrisă sau o comandă vocală.

Kasparov vine în premieră în România. Detalii AICI

După ce a deschis aplicația, utilizatorul poate rosti sau scrie întrebarea “what song is this” sau „what song is playing”. Google Assistant va răspunde cu informații despre melodie, afișând inclusiv versurile.

Sub informații legate de melodiile recunoscute, Google Assistant va oferi link-uri către patru servicii pentru cei care vor să afle mai multe sau să asculte ori să cumpere melodia respectivă. Trei dintre acestea sunt serviciile proprii Google YouTube, Play Music și Search, iar al patrulea este Spotify, serviciu care încă nu este disponibil în România.

Noua facilitate va deveni disponibilă treptat celor care folosesc Google Assistant pe parcursul următoarelor zile.

Google Assistant poate recunoaște melodii

viewscnt
Afla mai multe despre
google
muzica