Google Assistant va traduce conversații în timp real

Google Assistant va traduce conversații în timp real
scris 14 ian 2019

Google anunță că asistentul său digital va putea realiza în curând traducerea conversațiilor cu ajutorul unui nou mod de interpretare în timp real.

Google Assistant va integra ceea ce compania americană a denumit “Interpreter Mode”, un mod dedicat special traducerii în timp real a conversației dintre vorbitorii a două limbi diferite.

Spre exemplu, un vorbitor de limbă engleză va putea da comanda vocală “Hey Google, be my Spanish interpreter.” atunci când dorește ca Google Assistant să traducă în timp real discuția cu un vorbitor de limbă spaniolă.

Traducerea în timp real va avea loc în ambele direcții. Google Assistant va începe să traducă la o secundă după ce primul interlocutor a terminat de vorbit și va face același lucru după ce va termina de răspuns al doilea interlocutor.

FOTO LG lansează un monitor ultrawide de 49 de inch pentru business CITEȘTE ȘI FOTO LG lansează un monitor ultrawide de 49 de inch pentru business

Pentru vorbitorul de limbă engleză din exemplul dat, Google Assistant va traduce din spaniolă în engleză, iar pentru vorbitorul de limbă spaniolă, traducerea se va face din engleză în spaniolă.

Google nu a anunțat o dată de lansare a aceste facilități, însă a spus că în momentul lansării vor fi suportate 27 de limbi.

Primele dispozitive care vor integra noul mod de interpretare al lui Google Assistant, chiar înaintea smartphone-urilor cu Android, vor fi dispozitivele inteligente din seria Google Home.

Google vede o largă aplicare a acestei tehnologii în zona de retail și de suport al clienților, unde traducerea în timp real va ajuta angajații companiilor să comunice rapid cu clienții din alte țări.

De altfel, înaintea lansării oficiale a noii facilități, aceasta va fi testată în mai multe hoteluri din Las Vegas.

Google Assistant a fost recent integrat și în aplicația Google Maps, unde va ajuta utilizatorii să folosească telefonul în timpul navigării exclusiv pe baza comenzilor vocale.

Conform Google, Assistant este disponibil în 80 de țări și funcționează în 30 de limbi, iar până la sfârșitul acestei luni va fi integrat în peste un miliard de dispozitive.

viewscnt
Afla mai multe despre
google
assistant
traducere