Google câștigă în primă instanță procesul cu statul francez care cerea returnarea a 1,1 miliarde de euro presupuse taxe neplătite

Google câștigă în primă instanță procesul cu statul francez care cerea returnarea a 1,1 miliarde de euro presupuse taxe neplătite
Liviu Mihai
Liviu Mihai
scris 13 iul 2017

Un tribunal francez a decis în favoarea Google în procesul în care compania este acuzată de autoritățile franceze că nu a plătit taxe.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

23 aprilie - Profit News TV - Maratonul de Educație Financiară. Parteneri: 123 Credit, ARB, BCR, BRD, CEC Bank, PAID, UNSAR, XTB
25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Guvernul francez a acuzat Google Ireland Limited (filiala europeană a Google) că nu a plătit taxe în perioada 2005 – 2010 și a cerut returnarea de taxe în valoare de 1,1 miliarde de euro.

Decizia în favoarea Google vine ca urmare a unei recomandări a unui tribunal inferior, conform căruia Google nu a avut un sediu permanent sau o ”prezență taxabilă suficientă” pentru a justifica plata impozitelor.

Kaspersky Lab se consideră o victimă a luptei geopolitice Rusia-SUA. Kremlinul consideră decizia SUA drept \ CITEȘTE ȘI Kaspersky Lab se consideră o victimă a luptei geopolitice Rusia-SUA. Kremlinul consideră decizia SUA drept "politizată"

Ministrul francez de finanțe actual a declarat că ia în considerare un apel la decizia instanței, având în acest sens la dispoziție două luni. La momentul inițierii procesului, ministru al finanțelor era Emmanuel Macron, actualul președinte francez.

Google are aproximativ 700 de angajați francezi, însă afacerile cu clienții din Franța sunt gestionate de divizia irlandeză.

Compania americană a fost deja amendată de Uniunea Europeană cu 2.4 miliarde de euro pentru abuz de poziție dominantă în domeniul căutărilor pe internet și ar mai putea fi amendată de două ori pentru politici incorecte practicate de produsele Adsense și Android.

viewscnt
Afla mai multe despre
google
franta