Google extinde suportul pentru Chromebook

Google extinde suportul pentru Chromebook
Liviu Mihai
Liviu Mihai
scris 18 sep 2023

Laptopurile vândute de Google vor beneficia de suport software vreme de 10 ani, după ce instituțiile de învățământ s-au plâns de durata scurtă de viață a acestora.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente
27 mai - Eveniment Profit.ro: Piaţa imobiliară românească sub spectrul crizei occidentale. Ediţia a IV-a
30 mai - Maratonul Fondurilor Europene
6 iunie - Maratonul Energiei
13 iunie - Eveniment Profit: Piața de Capital.forum - Provocări pentru dezvoltarea piețelor și creșterea lichidității, Ediția a IV-a. Parteneri BCR, CEC Bank, Sphera, Teraplast

Începând cu 2024, Google va livra automat update-uri de securitate pentru ChromeOS, sistemul de operare folosit de laptop-urile Chromebook, vreme de 10 ani.

Aceleași update-uri vor putea fi instalate și pe modelele mai vechi, însă, în cazul acestora, utilizatorii și administratorii vor trebui să activeze manual opțiunea de actualizare.

Google nu repară ceasurile Pixel Watch defectate accidental CITEȘTE ȘI Google nu repară ceasurile Pixel Watch defectate accidental

În prezent, Google oferă update-uri automate pentru Chrome vreme de opt ani, însă, perioada este calculată din momentul în care produsul este certificat, nu de când acesta ajunge în posesia utilizatorului.

Din această cauză, în realitate, perioadă de suport este de doar aproximativ cinci ani. După expirarea suportului, laptopurile companiei rămân expuse breșelor de securitate nou descoperite, pentru care nu sunt livrate patch-urile de necesare.

De acest fapt s-au plâns în mod special instituțiile de învățământ care au cumpărat un mare număr de laptopuri vândute de Google, mai ales în timpul pandemiei.

Google, de cealaltă parte, s-a apărat până acum, spunând că și fără update-urile ulterioare, Chromebook-urile au o securitate ridicată.

viewscnt
Afla mai multe despre
google
chromebook
software
securitate