Google face concesii importante în India legate de Android, după ce a fost acuzat și amendat pentru monopol

Google face concesii importante în India legate de Android, după ce a fost acuzat și amendat pentru monopol
Liviu Mihai
Liviu Mihai
scris 26 ian 2023

Deși încă luptă în justiție cu autoritatea Indiană pentru piețe și concurențe după amenda primită, Google a decis, totuși, să facă mai multe concesii în ceea ce privește condițiile pe care le impune producătorilor smartphone-urilor cu Android și utilizatorilor.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Google anunță o serie de concesii legate de Android, menite să facă pe plac autorităților din India, care au luat în vizor compania americană.

Printre concesiile care vor intra în vigoare de luna viitoare se numără libertatea de a alege motorul de căutare în momentul configurării unui telefon nou, după modelul aplicat deja în Europa.

Mai multe servicii Microsoft 365, inclusiv Teams, Outlook, Xbox Live și LinkedIn, perturbate de pene în lume CITEȘTE ȘI Mai multe servicii Microsoft 365, inclusiv Teams, Outlook, Xbox Live și LinkedIn, perturbate de pene în lume

O altă concesie importantă privește serviciile de plată. Dezvoltatorii vor putea alege ca plățile pentru produsele și serviciile digitale să fie operate de alte servicii de plată. În funcție de comisionul pe care Google decide să-l aplice aici, autoritățile locale ar putea veni cu noi obiecții împotriva gigantului american.

În fine, va fi permisă licențierea individuală a aplicațiilor preinstalate – până acum, Google obliga producătorii de smartphone-uri să preinstaleze o serie întreagă de aplicații ale companiei.

În luna octombrie a anului trecut, Google a fost acuzat în India că abuză de poziția dominantă pe care o are pe piața sistemelor mobile de operare. Autoritatea locală a decis amendarea Google cu 161 de milioane de dolari și a cerut schimbări.

Interesant este că, în timp ce anunță aceste concesiuni, Google luptă în justiție împotriva deciziei autorității locale pentru piețe, unde a făcut Apel.

viewscnt
Afla mai multe despre
google
india
android
monopol