Google I/O 2021, cea mai mare conferință Google, va avea loc în luna mai

Google I/O 2021, cea mai mare conferință Google,  va avea loc în luna mai
Liviu Mihai
Liviu Mihai
scris 8 apr 2021

După un an de pauză, cea mai mare conferință organizată anual de Google, Google I/O, revine în 2021 cu o versiune virtuală.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Google a trimis invitații de presă pentru ediția din acest an a evenimentului Google I/O, dedicat în mod tradițional dezvoltatorilor, dar care aduce de fiecare dată și noutăți despre produsele software și hardware ale companiei.

Invitația spunea explicit că evenimentul va avea loc anul acesta, însă, pentru elucidarea perioadei în care va fi organizat, jurnaliștii și inginerii au fost nevoiți să rezolve un puzzle. Acesta a scos la iveală perioada 18-20 mai.

LG, care iese de pe piața smartphone-urilor, promite 3 ani de update-uri pentru Android CITEȘTE ȘI LG, care iese de pe piața smartphone-urilor, promite 3 ani de update-uri pentru Android

Este o revenire așteptată a celui mai mare eveniment organizat de Google, după un an de pauză. În 2020, din cauza pandemiei, Google a decis să anuleze complet conferința, în loc să o mute online, cum au procedat alte companii.

Google I/O 2021 va avea loc exclusiv online, iar accesul va fi gratuit.

Vor exista mai multe tipuri de evenimente, precum “Consumer and Developer Keynotes”, unde vor fi anunțate noutăți legate de produsele Google, “Technical Sessions”, explicații în detaliu despre anumite produse și funcții, Workshop-uri de tip Q&A prezentate de instructorii companiei și sesiuni AMA (Ask Me Anything).

Dezvoltatorii vor putea încerca noile produse și facilități în cadrul evenimentelor pe care Google le numește “Interactive Sandboxes”, iar sub titulatura “Codelabs and Learning Pathways” vor fi disponibile pe întreaga perioadă a conferinței sesiuni în care doritorii pot lua lecții legate de tehnologiile Google.

Anunțul privind organizarea Google I/O vine la puțin timp după ce Apple a comunicat că va organiza conferința sa tradițională, WWDC, între 7 și 11 iunie.

viewscnt
Afla mai multe despre
google
i/o