Google încearcă să-și creeze propriul ecosistem

Google încearcă să-și creeze propriul ecosistem
Liviu Mihai
Liviu Mihai
scris 6 ian 2022

Gigantul american Google a anunțat un set de facilități prin care încearcă să crească integrarea propriilor produse hardware, sisteme de operare și aplicații, după modelul Apple.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

23 aprilie - Profit News TV - Maratonul de Educație Financiară. Parteneri: 123 Credit, ARB, BCR, BRD, CEC Bank, PAID, UNSAR, XTB
25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

La CES 2022, Google a anunțat că va lansa anul acesta mai multe facilități menite să ajute produsele companiei să lucreze mai bine împreună, facilități care vizează produse precum smartphone-urile cu Android, ceasurile inteligente cu Wear OS, laptopurile cu Chrome OS și accesoriile folosite împreună cu acestea.

În fruntea listei se numără simplificarea modului în care utilizatorii pot conecta căștile pe Bluetooth la dispozitivele Google. În esență, operațiuni precum împerecherea căștilor Bluetooth cu televizoare cu Google TV, de exemplu, sau schimbarea conexiunii de la un dispozitiv la altul, ar trebui să fie mai simple.

Google a cumpărat startup-ul israelian Siemplify CITEȘTE ȘI Google a cumpărat startup-ul israelian Siemplify

O alte noutate, inspirată, evident, de la Apple, este posibilitatea deblocării telefoanelor cu Android și a Chromebook-urilor folosind un smartwatch cu Wear OS 3.

Mai important este parteneriatul pe care Google anunță că l-a semnat cu Intel, HP și Acer pentru a aduce suportul pentru “Better Together” pe PC-uri. În urma parteneriatului, unele dintre PC-urile acestor companii vor beneficia de o integrare cu Android, prin care mesajele și fișierele de pe smartphone-uri vor putea fi accesate de pe PC.

În fine, Google spune că lucrează la extinderea suportului pentru deblocarea de la distanță a mașinilor, pentru care îi are drept parteneri pe cei de la Volvo și BMW, ale căror mașini folosesc Android Auto.

viewscnt
Afla mai multe despre
google
android
chrome os