Stellantis se aliază cu Amazon pentru a-și conecta vehiculele

Stellantis se aliază cu Amazon pentru a-și conecta vehiculele
Profit.ro
Profit.ro
scris 5 ian 2022

Grupul auto Stellantis, înființat anul trecut în urma fuziunii între Peugeot-Citroën și Fiat-Chrysler, a anunțat că va colabora cu retailerul online Amazon pentru a dezvolta automobile și camioane conectate, care vor utiliza în special serverele cloud AWS ale grupului american precum și sistemul său de comandă vocală Alexa, informează AFP.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

23 aprilie - Profit News TV - Maratonul de Educație Financiară. Parteneri: 123 Credit, ARB, BCR, BRD, CEC Bank, PAID, XTB
25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

În parteneriat cu Amazon, Stellantis va dezvolta software pentru sistemele de infotainment 'Smart cockpit', o platformă electronică care va fi integrată în vehiculele produse de Stellantis începând din 2024, au precizat cele două companii într-un comunicat de presă publicat cu ocazia Salonului CES de la Las Vegas, scrie Agerpres.

Fiul cosmonautului Dumitru Prunariu demisionează rapid de la șefia TAROM CITEȘTE ȘI Fiul cosmonautului Dumitru Prunariu demisionează rapid de la șefia TAROM

Acest acord permite Amazon să dobândească o prezență mai mare în industria de transport și, de asemenea, ar urma să ajute Stellantis să recupereze decalajul care îl separă de Tesla în dezvoltarea de sisteme sofisticate de infotainment pentru vehicule care sunt conectate la cloud.

Conform unui al doilea acord, Amazon va fi primul client pentru noua linie de utilitare electrice de livrări a Stellantis, ce urmează a fi lansată pe piață în 2023. Amazon are deja un acord pentru a achiziționa 100.000 de utilitare electrice de la start-up-ul Rivian Automotive.

Grupul Stellantis are nu mai puțin de 14 mărci din portofoliul său, printre care Peugeot, Jeep, Ram, Fiat și Opel. 

viewscnt
Afla mai multe despre
stellantis
amazon