Google închide un nou produs

Google închide un nou produs
Liviu Mihai
Liviu Mihai
scris 6 aug 2019

În plin sezon al concediilor, Google renunță la una dintre cele mai bune aplicații pentru vacanțe.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

23 aprilie - Profit News TV - Maratonul de Educație Financiară. Parteneri: 123 Credit, ARB, BCR, BRD, CEC Bank, PAID, UNSAR, XTB
25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Cimitirul de servicii Google are începând de astăzi un nou membru. Trips, o aplicație foarte utilă pentru city break-uri și vacanțe în general, a fost trecută de linie moartă de compania care nu se sfiește să închidă servicii doar după câțiva ani de funcționare.

Google își justifică decizia spunând că multe dintre funcțiile incluse în aplicația Trips pot fi folosite acum în alte servicii ale companiei, precum Maps sau recent actualizata secțiune de Travel din cadrul motorului de căutare.

Într-adevăr, Google a început să sugereze obiective turistice pentru un anumit oraș sau regiune direct în motorul de căutare și, în curând, utilizatorii vor putea chiar crea însemnări personale legate de călătoriile pe care urmează să le întreprindă.

Google va lansa un serviciu pe bază de abonament. Cât va costa și ce oferă CITEȘTE ȘI Google va lansa un serviciu pe bază de abonament. Cât va costa și ce oferă

Pe de altă parte Google Maps acoperă partea de trasee și rezervări, având inclusiv posibilitatea de a salva offline date privind rezervările făcute la hotel.

Însă, ceea ce Google nu spune este că niciunul din aceste produse nu grupează într-un singur loc informațiile la fel de eficient cu o făcea aplicația Trips. Aceasta crea un fel de dosar cu toate datele de care utilizatorul avea nevoie într-o călătorie, de la transport și cazare, până la trasee de vizitare sugerate și informații generale (ce mijloc de transport este mai ieftin, cât se lasă șpagă la restaurant etc.).

În plus, Google Trips putea salva toate aceste informațiile pe telefon, pentru a putea fi accesate cu tot cu imagini chiar și fără o conexiune la internet.

Oricum și-ar justifica Google decizia, renunțarea la aplicația Trips arată cât de puțin a ajuns compania americană în ultimii ani să ia în calcul nevoile reale utilizatorilor săi.

viewscnt
Afla mai multe despre
google
trips
vacante
concediu
maps