Google întrerupe ascultarea înregistrărilor făcute de Google Assistant - temporar

Google întrerupe ascultarea înregistrărilor făcute de Google Assistant - temporar
Liviu Mihai
Liviu Mihai
scris 2 aug 2019

Google nu va mai asculta capturile de voce făcute de Google Assistant pe durata investigației care vizează modul în care sunt gestionate înregistrările realizate de asistentul digital al companiei.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

1 aprilie - Profit Health.forum Radiografia cheltuielilor din sănătate - cu sprijinul: Arpim, Bristol Meyers Squibb, Roche, Stada, MSD, UCB Pharma Romania
9 aprilie - Eveniment Profit.ro - Investiții vs Deficit: Provocări și riscuri sub impactul datoriei și deficitelor publice în creștere
23 aprilie - Profit News TV - Maratonul de Educație Financiară

Google este investigată de oficialitățile germane, după ce s-a aflat că utilizatorii care folosesc Google Assistant nu sunt doar înregistrați, ci și ascultați de angajații firmelor partenere.

Autoritatea pentru protecția datelor din Germania a emis astăzi un comunicat prin care anunță că, cel puțin pentru trei luni de zile, Google va întrerupe ascultarea înregistrărilor pe întreg teritoriul Uniunii Europene.

În comunicatul oficial se arată că înregistrarea automată a utilizatorilor și modul în care înregistrările făcute de asistenții digitali sunt gestionate, reprezintă un mare risc pentru intimitatea utilizatorilor.

Samsung lansează un concurent pentru iPad Pro CITEȘTE ȘI Samsung lansează un concurent pentru iPad Pro

Alături de Google, mai sunt menționare Apple și Amazon, însă întreruperea ascultărilor este valabilă deocamdată doar în cazul Google.

Toate cele trei companii americane au fost prinse în urma mai multor investigații că trimit înregistrările făcute de asistenții digitali către diverși terți care le ascultă și le transcriu. Această tactică este folosită pentru îmbunătățirea asistenților digitali.

În cazul Apple, spre exemplu, angajații unuia din partenerii care procesează acest gen de înregistrări au relatat pentru presă cum au acces și la cele mai intime momente utilizatorilor, inclusiv acorduri confidențiale de business și relații sexuale.

Toate cele trei companii americane s-au apărat într-un mod similar, spunând că doar un număr mic din totalul înregistrărilor ajung la acești parteneri și că nu se poate face legătura între o înregistrare și un anumit utilizator.

viewscnt
Afla mai multe despre
google
assistant
germania
uniunea europeana