Google lansează Messages for web, o aplicație online care permite comunicarea prin SMS de pe PC

Google lansează Messages for web, o aplicație online care permite comunicarea prin SMS de pe PC
Liviu Mihai
Liviu Mihai
scris 20 iun 2018

Utilizatorii smartphone-urilor cu Android pot acum să compună, să trimită și să recepționeze SMS-uri direct de pe PC, grație unei noi funcționalități lansate de Google.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

1 aprilie - Profit Health.forum Radiografia cheltuielilor din sănătate - cu sprijinul: Arpim, Bristol Meyers Squibb, Roche, Stada, MSD, UCB Pharma Romania
9 aprilie - Eveniment Profit.ro - Investiții vs Deficit: Provocări și riscuri sub impactul datoriei și deficitelor publice în creștere
23 aprilie - Profit News TV - Maratonul de Educație Financiară

Noul site lansat de Google, „Messages for web”, este corespondentul pentru browser al aplicației Android Messages, aplicație folosită pentru gestionarea SMS-urilor pe majoritatea smartphone-urilor cu Android.

Chiar și pe smartphone-urile care folosesc o aplicație proprie de SMS, cum este cazul smartphone-urilor vândute de Samsung, de exemplu, utilizatorul poate instala Android Messages din Play Store pentru a înlocui aplicația implicită.

Deși deține mai multe aplicații de chat, Google nu are la ora actuală un rival pentru WhatsApp, Facebook Messenger sau chiar iMessage al celor de la Apple.

Apple a fost amendată cu 5,7 milioane de euro în Australia CITEȘTE ȘI Apple a fost amendată cu 5,7 milioane de euro în Australia

Pentru a putea folosi funcția SMS de pe PC, utilizatorii trebuie să acceseze site-ul messages.android.com și să scaneze codul cu telefonul codul QR afișat acolo.

Pentru scanare trebuie aleasă opțiunea „Messages for web” din cadrul aplicației de pe telefon și îndreptată camera foto a telefonului către codul QR afișat pe monitor.

Aplicația web pentru SMS-uri a celor de la Google va fi dependentă de telefon și va funcționa doar atâta vreme cât telefonul este conectat la Internet. Telefonul va fi cel care va transmite și și va redirecționa mesajele către aplicația web.

viewscnt
Afla mai multe despre
google
sms
android