Google lansează o funcție care ajută utilizatorii să limiteze timpul petrecut pe YouTube

Google lansează o funcție care ajută utilizatorii să limiteze timpul petrecut pe YouTube
Liviu Mihai
Liviu Mihai
scris 14 mai 2018

Noua opțiune este disponibilă în cadrul aplicației YouTube și permite utilizatorilor să creeze o notificare care să le aducă aminte că se uită de prea mult timp la clipuri video.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Intitulată „Take a break”, noua opțiune poate fi găsită și configurată în cadrul paginii de setări generale, ce poate la rândul ei fi accesată prin apăsarea cu degetul a pozei de profil din cadrul aplicației.

Utilizatorul își poate seta singur o limită de timp, cuprinsă între 15 și 180 de minute. Aplicația va contoriza timpul pe care acesta îl petrece pe YouTube și va afișa notificarea în momentul în care intervalul ales expiră.

YouTube nu va bloca sau închide aplicația după expirarea timpului setat, ci doar va afișa notificarea, decizia finală de a opri sau nu vizionarea aparținând tot utilizatorului.

Facebook și-ar putea lansa propria criptomonedă CITEȘTE ȘI Facebook și-ar putea lansa propria criptomonedă

Pragurile de timp pe care poate fi configurată noua funcție sunt:

  • 15 minute
  • 30 de minute
  • 60 de minute
  • 90 de minute
  • 180 de minute

Cu aceeași ocazie, YouTube a lansat un așa-numit digest zilnic, prin care sunt grupate într-un singur loc toate mesajele și notificările pe care un utilizator le primește pe parcursul unei zile.

Google și-a luat angajamentul să se preocupe de „binele digital” al utilizatorilor săi și va lansa în cadrul viitoarei versiuni de Android un panou central în care utilizatorii pot vedea statistici privind timpul petrecut la smartphone.

viewscnt
Afla mai multe despre
google
youtube