Google lansează o secțiune de aplicații pentru copii

Google lansează o secțiune de aplicații pentru copii
Liviu Mihai
Liviu Mihai
scris 16 apr 2020

Magazinul oficial de aplicații pentru Android va avea în curând o secțiune dedicată special celor mici.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Google a anunțat că va lansa în viitorul apropiat o secțiune a magazinului oficial de aplicații pentru Android, Play Store, în care se vor regăsi exclusiv produse recomandate copiilor.

Noua secțiune, care va fi inclusă între categoriile principale de conținut ale magazinului și va putea fi accesată din ecranul principal, include aplicații despre care Google spune că sunt “aprobate de profesori”.

VIDEO Apple a lansat iPhone SE, un smartphone puternic, dar cu design vechi CITEȘTE ȘI VIDEO Apple a lansat iPhone SE, un smartphone puternic, dar cu design vechi

În cadrul noii secțiuni, aplicațiile sunt organizate pe trei categorii de vârstă: pentru 5 ani, pentru 6-8 ani și pentru 9-12 ani.

Pe lângă prezentarea normală a aplicațiilor, paginile acestora afișează și motivele pentru care profesorii le-au considerat potrivite pentru cei mici. Aici se arată vârsta pentru care sunt potrivite și ce anume pot învăța cei mici.

Google a vrut inițial să lansează această secțiune cândva mai târziu anul acesta. Pentru că mulți copii stau acasă din cauza pandemiei, lansarea a fost grăbită.

Din această cauză, se scuză Google, secțiunea nu include un număr foarte mare de produse, însă acesta va crește în viitorul apropiat.

Pentru început, secțiunea aplicațiilor pentru copii aprobate de profesori va fi disponibilă în Statele Unite, urmând ca lansarea globală să aibă loc în lunile următoare.

viewscnt
Afla mai multe despre
google
copii
aplicatii