Microsoft extinde suportul pentru versiunile mai vechi de Windows 10

Microsoft extinde suportul pentru versiunile mai vechi de Windows 10
Liviu Mihai
Liviu Mihai
scris 15 apr 2020

Pentru a da răgaz departamentelor de IT ale companiilor care și-au trimis angajații să lucreze de acasă, Microsoft a decis prelungească suportul pentru anumite versiuni de Windows 10.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

1 aprilie - Profit Health.forum Radiografia cheltuielilor din sănătate - cu sprijinul: Arpim, Bristol Meyers Squibb, Roche, Stada, MSD, UCB Pharma Romania
9 aprilie - Eveniment Profit.ro - Investiții vs Deficit: Provocări și riscuri sub impactul datoriei și deficitelor publice în creștere
23 aprilie - Maratonul de Educație Financiară

Sfârșitul programat al suportului pentru două versiuni de Windows 10 a venit în plină pandemie, perioadă în care inclusiv angajații departamentelor de IT ai multor firme lucrează de acasă și nu se pot ocupa la fel de bine de infrastructurile tehnice ale acestora.

Astfel, Microsoft a decis să mai adauge 6 luni de suport pentru versiunile care rămâneau acum sau urmau să rămână luna viitoare fără suport oficial.

Livrările de PC-uri au scăzut cu 8% în primul trimestru CITEȘTE ȘI Livrările de PC-uri au scăzut cu 8% în primul trimestru

În cauză sunt versiunile 1709 (Enterprise, Education, IoT Enterprise) și 1809 (Home, Pro, Pro Education, Pro for Workstations, IoT Core) de Windows 10.

Suportul pentru prima versiune se încheia chiar astăzi și a fost prelungit până pe 13 octombrie.

Cea de-a doua versiune mai avea suport până pe 12 mai, însă acesta a fost extins până pe data de 10 noiembrie.

De o extindere similară a suportului, de 6 luni, vor mai beneficia Windows Server versiunea 1809, Configuration Manager versiunea 1810, SharePoint Server 2010, SharePoint Foundation 2010 și Project Server 2010.

viewscnt
Afla mai multe despre
windows 10
microsoft