Google le impune dezvoltatorilor de aplicații să-și informeze utilizatorii cu privire la modul în care le sunt folosite datele personale

Google le impune dezvoltatorilor de aplicații să-și informeze utilizatorii cu privire la modul în care le sunt folosite datele personale
scris 5 dec 2017

Google a anunțat noi reguli în ceea ce privește modul în care dezvoltatorii de aplicații colectează și retransmit datele personale pe care le colectează de la utilizatori.

Conform noilor reguli, aplicațiile de Android trebuie, pe de o parte, să aibă o politică confidențialitate prin care să-și clarifice intențiile în ceea ce privește datele colectate și, pe de altă parte, trebuie să notifice utilizatorii când și cum se întâmplă acest lucru.

Astfel, dezvoltatorii care colectează și transmit către terți date personale care nu au legătură cu funcționarea aplicațiilor, trebuie să le explice clar utilizatorilor cum sunt folosite datele lor personale înainte să se producă transferul de date.

Noile reguli se vor aplica tuturor funcțiilor care implică transferul de informații între telefon și serverul dezvoltatorului, indiferent că va fi vorba de informații privind funcționarea aplicației sau diverse date personale.

FOTO Netflix pregătește un design nou al aplicației de smartphone CITEȘTE ȘI FOTO Netflix pregătește un design nou al aplicației de smartphone

Regulile vor fi valabile pentru toate aplicațiile instalate pe telefoanele cu Android, indiferent de sursa din care provin. Nu doar aplicațiile instalate din Play Store vor fi supuse acestor reguli, ci și cele descărcate din magazine terțe.

În cazul în care dezvoltatorii nu vor îndeplini acest condiții, Google, prin intermediul tehnologiei de monitorizare automatizată Play Protect, care folosește algoritmi de inteligență artificială, va avertiza utilizatorul când o aplicație este pe punctul de a colecta date fără a-l fi informat în prealabil.

Dezvoltatorii au 60 de zile pentru a face modificările necesare și a se conforma noilor reguli.

viewscnt
Afla mai multe despre
google
aplicatii
android