Google News revine în Spania

Google News revine în Spania
scris 4 nov 2021

Gigantul american își va relansa serviciul de știri în Spania, după ce îl închisese pentru că nu vroia să plătească pentru conținutul preluat în condițiile legislației locale.

Google a anunțat că, din prima parte a anului viitor, serviciul său de știri va fi, din nou, disponibil în Spania. Asta după ce Spania a implementat în cadrul propriului sistem juridic Directiva Europeană privind Drepturile de Autor.

Noua reglementare nu mai obligă Google să plătească pentru preluarea știrilor către întreaga industrie media spaniolă. În schimb, Google va putea negocia aceste plăți cu fiecare publisher în parte.

Facebook renunță la sistemul său de recunoaștere facială, din cauză îngrijorărilor utilizatorilor și autorităților CITEȘTE ȘI Facebook renunță la sistemul său de recunoaștere facială, din cauză îngrijorărilor utilizatorilor și autorităților

Asta înseamnă două lucruri - că Google va plăti doar către publicațiile suficient de influente și că va putea negocia cu acestea de pe poziții de forță.

Google spune că va duce negocieri cu publisherii în lunile următoare.

În 2014, Spania a adoptat o lege care prevedea că agregarea conținutului se plătește. Ca răspuns, după ce a amenințat publisherii că-i va lăsa fără traficul din News, Google și-a pus șantajul în aplicare și a întrerupt funcționarea acestui serviciu în Spania.

viewscnt
Afla mai multe despre
google news
spania