Google nu va mai produce tablete

Google nu va mai produce tablete
Liviu Mihai
Liviu Mihai
scris 21 iun 2019

Google a renunțat să mai producă tablete pentru a se concentra pe laptopuri.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

23 aprilie - Profit News TV - Maratonul de Educație Financiară. Parteneri: 123 Credit, ARB, BCR, BRD, CEC Bank, PAID, UNSAR, XTB
25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Șeful diviziei de hardware a Google, Rick Osterloh, a făcut efortul de a confirma pe contul personal de Twitter informațiile apărute în presă conform cărora compania pe care o reprezintă a oprit dezvoltarea tabletelor și și-a reorganizat echipele de ingineri.

Computerworld scrisese joi că Google a oprit dezvoltarea a două noi tablete și a direcționat echipele implicate către susținerea eforturilor de producere a laptopurilor cu Chrome OS.

După anunțul lui Osterloh, PR-ul companiei a completat, spunând că divizia de hardware a Google se va concentra de acum înainte pe laptopurile cu Chrome OS, dar că cea mai recentă tabletă, Pixel Slate, va primi în continuare suport.

Cea mai rapidă baterie de smartphone din lume se încarcă în 13 minute CITEȘTE ȘI Cea mai rapidă baterie de smartphone din lume se încarcă în 13 minute

Cei de la Google nu au făcut cunoscute motivele pentru care renunță la tablete, însă era clar de mai mulți ani că există un interes redus din partea companiei către acest tip de produse.

În fapt, problema tabletelor Google și altor parteneri ai companiei, nu este hardware-ul, ci sistemul de operare Android pe care Google nu s-a obosit niciodată să-l optimizeze cum trebuie pentru ecranele mari.

Cu Google ieșit din peisaj, iPad-ul celor de la Apple nu mai are niciun un rival care să-l amenințe cu adevărat. Chiar dacă producători precum Samsung, Huawei și alții dezvoltă tablete foarte bune din punct de vedere hardware, software-ul Google rămâne o mare problemă.

Pe de altă parte, Google ar putea deveni un concurente serios pentru Apple în ceea ce privește laptopurile, mai ales că producătorul MacBook-urilor a arătat slăbiciuni în ultimii ani pe această nișă.

Până la finalul acestui an, Google este așteptat să lanseze o versiune nouă de Pixelbook.

Din nou, software-ul se va dovedi și aici esențial, iar Chrome OS, sistemul pe care mizează Google, este încă departe de a convinge că poate fi alternativă la macOS sau Windows.

viewscnt
Afla mai multe despre
google
tablete
android
chrome os