Google obligă producătorii să includă o aplicație de bunăstare digitală pe smartphone-urile cu Android

Google obligă producătorii să includă o aplicație de bunăstare digitală pe smartphone-urile cu Android
Liviu Mihai
Liviu Mihai
scris 11 oct 2019

Producătorul celui mai răspândit sistem de operare mobil a actualizat condițiile pentru companiile care aleg să folosească Android pe smartphone-urile produse, impunând preinstalarea unei aplicații de bunăstare digitală.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

ULTIMA ORĂ Nouriel Roubini, "Dr. Doom", vine în România. Detalii AICI

Aplicațiile de bunăstare digitală, precum Digital Wellbeing dezvoltată chiar de Google, colectează informații despre felul în care utilizatorul își folosește smartphone-ul și le prezintă acestuia într-un format grafic ușor de înțeles.

Pe lângă informații, acest gen de aplicații pot include funcții de control parental și configurarea unor perioade DND în care să nu fie emise notificări sau alarme.

Google le impune acum producătorilor să includă o aplicație de bunăstare digitală pe telefoanele noi cu Android 9 sau Android 10 și pe telefoanele care vor fi actualizate la aceste versiuni.

Instagram pentru iPhone are “Dark Mode” CITEȘTE ȘI Instagram pentru iPhone are “Dark Mode”

Gigantul american nu le impune producătorilor să folosească aplicația sa, însă le permite acestora să o preinstaleze dacă nu sunt dispuși să-și dezvolte propria aplicație.

Cel mai probabil, majoritatea producătorilor vor alege să folosească aplicația celor de la Google, care va dobândi rapid un mare număr de utilizatori.

Există anumite condiții și pentru producătorii care vor decide să-și dezvolte propria aplicație de bunăstare digitală. Aceștie trebuie să includă un ecran care să le arate utilizatorilor câte minute au avut ecranul pornit, de cât ori au deblocat ecranul și câte notificări au primit într-o zi.

De asemenea, producătorii sunt obligați să includă funcții de control parental pentru limitarea timpului de folosire al anumitor aplicații și o funcție DND ce poată fi programată între anumite ore.

viewscnt
Afla mai multe despre
google
android
smartphone