Google oferă o soluție la problema documentelor dispărute din Drive

Google oferă o soluție la problema documentelor dispărute din Drive
Liviu Mihai
Liviu Mihai
scris 15 dec 2023

După ce utilizatorii Google Drive s-au trezit că pur și simplu  că le-a dispărut o parte din documentele stocate, gigantul american le oferă acum o soluție acestora.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

La câteva săptămâni de când au început să fie raportate problemele cu documentele dispărute din soluția de stocare cloud Drive dezvoltată de Google, utilizatorii afectați pot încerca să le recupereze.

Recuperarea, însă, nu vine de la sine. Utilizatorii trebuie să urmeze un proces de recuperare oferit de aplicația Google Drive pentru desktop.

WhatsApp introduce opțiunea fixării mesajelor CITEȘTE ȘI WhatsApp introduce opțiunea fixării mesajelor

În primul rând, trebuie instalată cea mai nouă versiune a aplicației de sincronizare a fișierelor pentru Windows sau macOS.

În al doilea rând, trebuie realizată recuperarea - se deschide aplicația, se dă click pe Settings în timp ce se ține apăsată tasta „Shift” și se selectează comanda „Recover from backups”.

Dacă procesul de recuperare va funcționa, documentele recuperate vor putea fi găsite într-un folder numit „Google Drive recovery”.

Dacă nu, utilizatorii sunt încurajați să ia legătura cu serviciul de suport pentru Drive, adăugând hashtag-ul #DFD84 la cererea făcută.

Dispariția fișierelor din Google Drive le slujește utilizatorilor și companiilor drept reminder că stocarea în cloud nu este mereu atât de sigură precum o promovează companiile care o vând.

viewscnt
Afla mai multe despre
google
drive
stocare
cloud
documente