Google plătește mai multe site-uri pentru a folosi instrumente de publicare a conținutului bazate pe AI

Google plătește mai multe site-uri pentru a folosi instrumente de publicare a conținutului bazate pe AI
Liviu Mihai
Liviu Mihai
scris 28 feb 2024

În secret, Google a realizat parteneriate cu mai mulți publisheri, pe care îi plătește pentru a folosi un instrument de AI pentru publicarea conținutului online.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Parteneriatele, conform Adweek, fac parte din cadrul Google News Initiative, un program vechi de șase ani prin care gigantul finanțează proiecte de educație media, instrumente de verificare a faptelor și alte resurse pentru redacții.

Instrumentul în cauză, aflat în stadiu beta, poate fi folosit pentru a publica rapid rezumate ale unor articole preluate de pe alte site-uri.

Google integrează Gemini în aplicația Messages și Android Auto CITEȘTE ȘI Google integrează Gemini în aplicația Messages și Android Auto

Rezumarea articolelor și a documentelor este una dintre funcțiile la care AI-ul, în stadiul actual, se pricepe cel mai bine.

Instrumentul este promovat ca un mijloc prin care site-urile mici își pot crește eficiența și pot publica mai mult conținut cu ajutorul inteligenței artificiale.

Pentru a-i folosi soluția de AI, Google plătește un număr mic de publisheri cu sume de cinci cifre, conform Adweek.

Proiectul este deja unul controversat, întrucât Google nu le cere partenerilor săi să facă public faptul că articolele respective sunt create cu ajutorul inteligenței artificiale.

viewscnt
Afla mai multe despre
google
ai
știri