Google promite, din nou, că ia măsuri împotriva spam-ului

Google promite, din nou, că ia măsuri împotriva spam-ului
Liviu Mihai
Liviu Mihai
scris 19 aug 2022

Algoritmul motorului de căutare Google va fi modificat cu aceeași promisiune pe care compania a făcut-o și în alte rânduri - îmbunătățirea relevanței rezultatelor și penalizarea clickbait-urilor.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Pentru că domină copios piața, Google nu mai are aceeași motivație să-și îmbunătățească motorul de căutare, motiv pentru care, uneori, extrem extrem de dificil de găsit ceva relevant între numeroasele reclame și spam.

Compania spune că va implementa două update-uri care vor prioritiza conținutul original și autentic, penalizând în același timp informațiile reciclate și materialele publicate doar cu scopul atragerii click-urilor.

Următorul update major pentru Windows 11 va fi lansat în septembrie CITEȘTE ȘI Următorul update major pentru Windows 11 va fi lansat în septembrie

Prima actualizare, pe care compania o numește „Helpful Content Update”, va începe să fie implementată din 22 august. La câteva săptămâni distanță, va fi implementată și a doua actualizare.

Ambele update-uri vizează doar versiunea în limba engleză a motorului de căutare, astfel că de potențențialele mici îmbunătățiri nu vor beneficia și utilizatorii care vorbesc alte limbi.

Nu este prima oară când Google promite îmbunătățirea motorului său de căutare. În ultimii ani, a făcut același lucru cel puțin o dată pe an, însă, calitatea rezultatelor nu s-a îmbunătățit semnificativ.

Cele mai relevante rezultate din Google par a fi cele de pe Reddit. Mulți utilizatori au remarcat acest lucru și folosesc acum Google doar pentru a căuta pe Reddit. Asta pentru că Reddit nu are, încă, un motor intern de căutare foarte bun.

viewscnt
Afla mai multe despre
google
cautare
spam