Google pune la bătaie sume importante de bani pentru a motiva dezvoltatorii să extindă funcționalitatea Google Assistant

Google pune la bătaie sume importante de bani pentru a motiva dezvoltatorii să extindă funcționalitatea Google Assistant
scris 30 mai 2017

Google încearcă să crească rapid funcționalitatea asistentului său digital, însă pentru asta are nevoie de ajutorul dezvoltatorilor pe care încearcă să-i motiveze financiar să se implice.

Google Assistant, urmașul răposatului Google Now, este rivalul pe care producătorul Android-ului îl aruncă în lupta cu ceilalți asistenți digitali, precum Google sau Cortana.

Google dorește ca asistentul său să fie un adevărat centru de control pe care utilizatorul să-l folosească pentru a gestiona prin comenzi vocale nu doar smartphone-ul, ci orice așa-numit device inteligent, conectat la internet.

Radiocom are președinte CA, director în fostul Romtelecom CITEȘTE ȘI Radiocom are președinte CA, director în fostul Romtelecom

Ideea este ca, folosind Google Assistant, utilizatorul să poată realiza operațiuni complexe precum crarea unui mediu relaxant în casă prin reducerea nivelului de iluminare, pornirea unui anumit playlist și a căldurii – totul printr-o singură comandă vocală.

Astfel de operațiuni complexe sunt numite oficial acțiuni și au nevoie de implicarea dezvoltatorilor pentru a realiza integrarea dintre dispozitivele respective și asistentul Google. De aceea, Google a decis să apeleze la motivarea financiară a dezvoltatorilor.

Google va organiza în acest sens un concurs, care va premia cele mai bune trei acțiuni. Primul loc va primi 10.000 de dolari, intrare gratuită la Google I/O 2018 și un tur al campusului Google. Locurile 2 și 3 vor primi 7.500 respectiv 5.000 de dolari, plus un device Google Home.

viewscnt
Afla mai multe despre
google
google assistant