Google va bloca aplicațiile vechi de Android din Play Store

Google va bloca aplicațiile vechi de Android din Play Store
Liviu Mihai
Liviu Mihai
scris 12 apr 2022

Pentru că multe aplicații disponibile în magazinul oficial de aplicații pentru Android sunt foarte vechi și chiar abandonate de către dezvoltatori, Google a decis să facă curățenie.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

De la 1 noiembrie, aplicațiile vechi vor fi ascunse din paginile Play Store, iar utilizatorii nu le vor mai putea instala pe propriile smartphone-uri.

Google spune că o aplicație este considerată veche dacă nu a mai apelat un API de Android timp de doi ani înainte de cel mai recent update major de Android.

Google va avea propriul program de „self repair” CITEȘTE ȘI Google va avea propriul program de „self repair”

Decizia nu ar trebui să afecteze dezvoltatorii care își actualizează periodic propriile aplicații. În schimb, ar trebui să reprezinte o curățare de „vechituri” a magazinului oficial de aplicații.

Aplicațiile vechi nu sunt optimizate pentru a rula bine pe cele mai noi smartphone-uri și, cel mai probabil, sunt afectate și de multe găuri de securitate ce nu au fost reparate prin update-uri.

În urmă cu mai mulți ani, Apple a făcut o curățenie similară în App Store, însă atunci aplicațiile au fost eliminate complet, nu doar ascunse, cum procedează acum Google.

viewscnt
Afla mai multe despre
google
aplicații
android
play store