Google va elimina din Play Store o serie întreagă de categorii de aplicații care nu corespund noilor reguli

Google va elimina din Play Store o serie întreagă de categorii de aplicații care nu corespund noilor reguli
scris 30 iul 2018

Magazinul oficial de aplicații pentru Android va trece printr-un proces de curățare, care va elimina mai multe categorii de aplicații care nu corespund noului regulament.

Google a actualizat regulamentul pe care dezvoltatorii de aplicații pentru Android trebuie să-l respecte pentru a fi admiși în Play Store, actualizare care va duce la eliminarea a numeroase aplicații.

Astfel, noul regulament prevede că nu vor mai fi acceptate aplicațiile care:

  • Minează criptomonede;
  • Vând arme de foc și accesorii;
  • Includ conținut sau reclame pentru adulți, dar se adresează copiilor;
  • Sunt construite pe baza unor instrumente automatizate cu scopul de a face spam.

Prima interdicție va duce la eliminarea acelor aplicații care se promovează într-un anumit fel dar, în fapt, ascund funcții pentru minare monedelor virtuale, folosindu-se de resursele telefoanelor mobile, fără cunoștință posesorilor, pentru a mina criptomonede.

Apple ar putea renunța ieșirea audio de 3,5 mm și la butonul fizic în cazul următoarei versiuni de iPad Pro CITEȘTE ȘI Apple ar putea renunța ieșirea audio de 3,5 mm și la butonul fizic în cazul următoarei versiuni de iPad Pro

A doua și a treia mențiune au rolul de a omogeniza regulile magazinului de aplicații pentru  Android cu legislația în vigoare privind armele de fol și protecția copiilor.

Cea de-a patra mențiunea vizează acei dezvoltatori care se folosesc de instrumentele care permit automatizare procesului de creare a aplicațiilor pentru a înscrie mai multe versiuni ale aceleiași aplicații.

Play Store, care la finele anului anterior ajungea la 3,5 milioane de aplicații, urmează direcția deschisă de Apple, care realizat același tip de curățenie în urmă cu un an.

În fapt, după actualizarea regulamentului și eliminarea aplicațiilor care nu erau conforme, App Store a scăzut ca volum pentru prima oară, având acum aproximativ 2 milioane de aplicații.

viewscnt

Informaţiile publicate de Profit.ro pot fi preluate doar în limita a 500 de caractere şi cu citarea în lead a sursei cu link activ. Orice abatere de la această regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind dreptul de autor.

Afla mai multe despre
google
aplicatii
android