Google va investi 1 miliard de euro în Africa în următorii cinci ani, pentru un acces rapid și ieftin la internet

Google va investi 1 miliard de euro în Africa în următorii cinci ani, pentru un acces rapid și ieftin la internet
Profit.ro
Profit.ro
scris 7 oct 2021

Google intenționează să investească 1 miliard de dolari în Africa în următorii cinci ani, pentru a asigura un acest rapid și ieftin, și va finanța startupuri pentru a susține transformarea digitală a continentului, transmite Reuters.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Divizia grupului Alphabet a făcut anunțul la un eveniment virtual la care a lansat Africa Investment Fund, prin care va investi 50 de milioane de dolari în startupuri, oferindu-le acces la angajații, rețeaua și tehnologiile sale, scrie News.ro.

UTILBEN, povestea unei afaceri de familie care a devenit o companie de succes CITEȘTE ȘI UTILBEN, povestea unei afaceri de familie care a devenit o companie de succes

Nitin Gajria, director general al Google în Africa, a afirmat într-un interviu virtual că Google va avea ca țintă, ca și alte companii, startupuri axate pe servicii financiare prin intermediul tehnologiei, comerț electronic și conținut lingvistic.

"Căutăm domenii care s-ar putea suprapune strategic cu Google și unde Google ar putea să adauge valoare prin parteneriate cu unele dintre aceste startupuri”, a spus Gajria.

În colaborare cu organizația nonprofit Kiva, Google va oferi totodată 10 milioane de dolari sub formă de împrumuturi cu dobânzi mici, pentru a ajuta afacerile mici și antreprenorii din Ghana, Kenya, Nigeria și Africa de Sud, pentru a depăși dificultățile create de Covid-19.

viewscnt
Afla mai multe despre
google
internet