Google va lansa un serviciu de streaming pentru jocuri video bazat pe browser

Google va lansa un serviciu de streaming pentru jocuri video bazat pe browser
Profit.ro
Profit.ro
scris 20 mar 2019

Google, divizie a grupului Alphabet, a anunțat marți un serviciu de streaming pentru jocuri video bazat pe browser, numit Stadia, care va încerca din acest an să profite de tehnologia cloud a companiei și de rețeaua globală de centre de date a acesteia, relatează Reuters.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Tehnologia permite utilizatorilor să joace jocuri prin intermediul browser-ului de internet, fără să aștepta descărcarea conținutului pe un dispozitiv. În acest fel, accesarea jocurilor poate deveni la fel de ușoară ca vizionarea unui video pe YouTube, scrie News.ro.

Deocamdată,  Google a oferit puține informații referitoare la prețuri sau titlurile disponibile pentru acest serviciu, care ar putea întâmpina o competiție dură din partea publisherilor de jocuri și a unor rivali ca Amazon.com și Microsoft.

Donald Trump acuză Facebook, Google și Twitter de poziții favorabile ”democraților de extremă stânga” CITEȘTE ȘI Donald Trump acuză Facebook, Google și Twitter de poziții favorabile ”democraților de extremă stânga”

”Jocul așteptării va deveni un lucru al trecutului”,  declarat Phil Harrison, vicepreședinte al Goole responsabil cu noul serviciu, în timpul unei prezentări organizate marți la San Francisco, în timpul Conferinței Dezvoltatorilor de Jocuri, care va reuni în această săptămână aproximativ 25.000 de persoane care lucrează în industria jocurilor video.

Potrivit Google, Stadia va fi lansat în acest an în Statele Unite, Canada și mare parte din Europa.

Compania nu a precizat care vor fi prețurile jocurilor și nici cum vor putea fi accesate acestea prin intermediul noului serviciu. Demonstrațiile prezentate marți au avut loc cu jocurile francizelor Doom și Assassin’s Creed, iar Google a precizat că va dezvolta și jocuri proprii.

Deși utilizatorii ar putea fi atrași de ideea accesului rapid la jocuri de pe orice dispozitive, ar putea să nu primească jocurile dorite. Analiștii s-au întrebat dacă firmele de tehnologie vor fi capabile să perceapă utilizatorilor prețuri suficient de ridicate pentru a trage publisherii de top, care au vânzări profitabile de jocuri.

Publisherii de jocuri ar mai putea decide să lanseze propriile servicii de streaming, așa cum au procedat în utlimii ani studiourile de filme și televiziune cu conținutul propriu.

Mai multe companii de tehnologie vor să își mărească veniturile din servicii cu ajutorul streamingului de jocuri, între acestea aflându-se Sony, Nvidia și Microsoft.

Google a obținut rezultate mixte pe piața jocurilor. Jocurile video au cele mai bune vânzări prin magazinul de aplicații destinat dispozitivelor cu Android. Compania a vândut anul trecut jocuri în valoare de 21,5 miliarde de dolari, potrivit firmei de cercetare Sensor Tower. Iar jocurile se află în top trei categorii în serviciul video YouTube deținut de Google.

Anul trecut, Apple a vândut însă prin intermediul App Store jocuri în valoare de aproximativ 33 de miliarde de dolari, iar industria jocurilor consideră că divizia Twitch a Amazon.com, și nu YouTube, este cel mai popular serviciu de streaming pentru jocuri video.

Stadia va funcționa pe desktop-uri, laptopuri, televizoare conectate la stick-uri de streaming Chromecast, tablete și telefoane. Jucătorii vor putea accesa jocuri prin intermediul YouTube sau alte rețele media și se vor juca folosind mouse-uri, tastaturi, telecomenzi USB sau o telecomandă cu Wi-Fi, pe care Google le va lansa în acest an.

viewscnt
Afla mai multe despre
google
streaming pentru jocuri video