Grupul austriac Kontron cumpără firma din grupul UTI care deține contractul sistemului electronic de plată a rovignetei și taxei de pod

Grupul austriac Kontron cumpără firma din grupul UTI care deține contractul sistemului electronic de plată a rovignetei și taxei de pod
Florentina Dragu
Florentina Dragu
scris 20 sep 2023

Grupul austriac Kontron, unul dintre cei mai mari integratori de soluții IT&C, se extinde pe piața românească prin achiziția companiei Altimate, membră a grupului UTI controlat de Tiberiu Urdăreanu.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Kontron a plătit 11,6 milioane de euro în schimbul companiei românești.

Achiziția extinde prezența Kontron în România și consolidează poziția austriecilor pe segmentul în creștere rapidă "Software + Soluții", transmite Kontron.

UTI Grup trebuie să achite unui electrician închiriat daune morale de 350.000 lei pentru că nu i-a asigurat securitatea și sănătatea la locul de muncă. Acesta a suferit un traumatism grav la coloana vertebrală în urma prăbușirii unei schele CITEȘTE ȘI UTI Grup trebuie să achite unui electrician închiriat daune morale de 350.000 lei pentru că nu i-a asigurat securitatea și sănătatea la locul de muncă. Acesta a suferit un traumatism grav la coloana vertebrală în urma prăbușirii unei schele

Altimate este lider de piață în domeniul soluțiilor de mobilitate urbană și interurbană, cu peste 20 de ani de experiență, oferind produse și soluții software pentru controlul traficului urban, colectarea automată a tarifelor, soluții de taxare și soluții pentru încălcări ale normelor de circulație.

Compania, cu 191 de angajați și venituri de peste 99 milioane de lei (aproximativ 20 milioane euro) în 2022, este activă în principal pe piața din România, fiind prezentă și în Bulgaria și Polonia. Potrivit termene.ro, Altimate SA a fost înființată în 2014 și este autorizată să desfășoare activități de consultanță în tehnologia informației.

Compania din grupul UTI este cea care realizat sistemul informatic de emitere, gestiune, monitorizare și control al Rovinietei (SIEGMCR), contract extins ulterior de mai multe ori, prin negociere directă, fără anunț prealabil, de către CNAIR,  pentru a asigura și colectarea prin mijloace electronice a taxei de pod de la Fetești-Cernaviodă, precum și realizarea portalului e-rovigneta.

Altimate este controlată de TIU Investments and Management S.R.L., parte a grupului UTI, cu o participație de 99,99%, restul acțiunilor fiind deținute de persoane fizice.

Subsidiara locală a grupului austriac Kontron (fost S&T), a consemnat anul trecut o cifră de afaceri de 377 milioane de lei, în urcare cu 24,6% față de 2021. Rezultatul activității a fost negativ la finele anului 2022 și a atins 4,75 milioane de lei, de la un profit net de 6,23 milioane de lei în 2021. Compania a mai raportat pierderi în intervalul 2016 - 2019.

Kontron este listată pe piețele SDAX® și TecDAX® de la Bursa de Valori din Germania și are aproximativ 4.500 de angajați, cu filiale în peste 20 de țări din întreaga lume.

 

viewscnt
Afla mai multe despre
kontron
altimate bucuresti
grupul uti
vanzare altimate
solutii it monitorizare trafic