Guvernul american investighează Apple pentru încetinirea intenționată a iPhone-urilor

Guvernul american investighează Apple pentru încetinirea intenționată a iPhone-urilor
scris 31 ian 2018

Guvernul american a deschis o investigație ca urmare a încetinirii intenționate a propriilor telefoane de către Apple.

Apple este investigată în paralel de Departamentul de Justiție al Statelor Unire și de SEC (Securities and Exchange Commission) pentru a determina dacă gigantul american a încălcat legislația locală prin manipularea pe ascuns a performanțelor propriilor produse.

Din aceeași cauză, Apple a fost dată în judecată de mai mulți utilizatori și, poate surprinzător, mai face obiectul investigațiilor guvernamentale doar în Italia și Franța.

Peste 45.000 de gadgeturi smart sunt controlate de la distanță de infractorii cibernetici cu amenințarea Hide ‘N Seek CITEȘTE ȘI Peste 45.000 de gadgeturi smart sunt controlate de la distanță de infractorii cibernetici cu amenințarea Hide ‘N Seek

La sfârșitul anului trecut, Apple a recunoscut că-și încetinește singură iPhone-urile mai vechi de un an, după ce a fost prinsă prin intermediul unor teste complexe de performanță. Compania americană s-a apărat spunând că face acest lucru pentru a evita defectarea bateriilor care devin instabile după doar un an.

Deși teoriile conform cărora Apple își încetinește special produsele pentru ca ciclul de schimbare să fie cât mai redus, este pentru prima oară când există dovezi în acest sens, iar gigantul american recunoaște acțiunea, dar nu și motivul.

Pentru a mai calma spiritele, Apple a anunțat că reduce prețurile pentru înlocuirea bateriilor la 29 de dolari. În plus, compania a anunțat că următorul update de iOS va permite utilizatorilor să dezactiveze reducerea frecvenței procesorului.

viewscnt

Informaţiile publicate de Profit.ro pot fi preluate doar în limita a 500 de caractere şi cu citarea în lead a sursei cu link activ. Orice abatere de la această regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind dreptul de autor.

Afla mai multe despre
apple
iphone