Guvernul american investighează Apple pentru încetinirea intenționată a iPhone-urilor

Guvernul american investighează Apple pentru încetinirea intenționată a iPhone-urilor
Liviu Mihai
Liviu Mihai
scris 31 ian 2018

Guvernul american a deschis o investigație ca urmare a încetinirii intenționate a propriilor telefoane de către Apple.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Apple este investigată în paralel de Departamentul de Justiție al Statelor Unire și de SEC (Securities and Exchange Commission) pentru a determina dacă gigantul american a încălcat legislația locală prin manipularea pe ascuns a performanțelor propriilor produse.

Din aceeași cauză, Apple a fost dată în judecată de mai mulți utilizatori și, poate surprinzător, mai face obiectul investigațiilor guvernamentale doar în Italia și Franța.

Peste 45.000 de gadgeturi smart sunt controlate de la distanță de infractorii cibernetici cu amenințarea Hide ‘N Seek CITEȘTE ȘI Peste 45.000 de gadgeturi smart sunt controlate de la distanță de infractorii cibernetici cu amenințarea Hide ‘N Seek

La sfârșitul anului trecut, Apple a recunoscut că-și încetinește singură iPhone-urile mai vechi de un an, după ce a fost prinsă prin intermediul unor teste complexe de performanță. Compania americană s-a apărat spunând că face acest lucru pentru a evita defectarea bateriilor care devin instabile după doar un an.

Deși teoriile conform cărora Apple își încetinește special produsele pentru ca ciclul de schimbare să fie cât mai redus, este pentru prima oară când există dovezi în acest sens, iar gigantul american recunoaște acțiunea, dar nu și motivul.

Pentru a mai calma spiritele, Apple a anunțat că reduce prețurile pentru înlocuirea bateriilor la 29 de dolari. În plus, compania a anunțat că următorul update de iOS va permite utilizatorilor să dezactiveze reducerea frecvenței procesorului.

viewscnt
Afla mai multe despre
apple
iphone