Guvernul francez își lansează propria aplicație de chat

Guvernul francez își lansează propria aplicație de chat
scris 22 apr 2019

Pentru că nu are încredere în aplicațiile de comunicare disponibile pe scară largă, Franța a dezvoltat o aplicație proprie de chat care ar urma să ofere mai multă securitate oficialilor.

Aplicația de chat franceză a debutat, însă, cu probleme de securitate care au știrbit deja încrederea care trebuia investită în ea, încă dinainte să devină disponibilă oficial.

Tchap, cum a fost numită, funcționează pe Android, iOS și web și are rolul de a oferi mai multă securitate oficialilor guvernamentali în comunicațiile dintre ei.

Toate comunicațiile făcute în cadrul aplicației sunt criptate, atașamentele și fișierele trimise sunt automat scanate de un virus și toate datele sunt stocate pe servere din Franța.

Serviciul de Telecomunicații Speciale vrea să cumpere routere în valoare de aproape 7,4 milioane euro CITEȘTE ȘI Serviciul de Telecomunicații Speciale vrea să cumpere routere în valoare de aproape 7,4 milioane euro

Crearea unui cont pentru folosirea Tchap este posibilă doar pe baza unui adrese de email guvernamentale. Însă chiar asta a fost problema descoperită exact înainte de lansare.

Cercetătorul în securitate cibernetică Elliot Alderson a descoperit că sistemul poate fi păcălit. Acesta și-a creat un cont folosind propria adresă de email la care a adăugat domeniul guvernamental francez @elysee.fr.

Mesajul necesar confirmării contului a ajuns pe adresa de email a lui Alderson, care a putut astfel să-și creeze un cont care-i dădea drepturi să comunice cu oficialii guvernamentali francezi.

Alderson a anunțat Guvernul francez, iar echipa de dezvoltatori a aplicației bazate pe protocolul open-source Riot a rezolvat problema cu puțin timp înainte de lansarea oficială.

DINSIC, agenția digitală a Guvernului francez a promis să securitatea aplicației Tchap va fi îmbunătățită constant și că va fi organizat inclusiv un sistem de recompense pentru cei care descopere vulnerabilități.

viewscnt
Afla mai multe despre
franța
aplicatie
comunicare