Guvernul german alocă 3 miliarde de euro pentru dezvoltarea inteligenței artificiale

Guvernul german alocă 3 miliarde de euro pentru dezvoltarea inteligenței artificiale
scris 14 nov 2018

Guvernul german a alocat aproximativ 3 miliarde de euro pentru cercetare și dezvoltare a inteligenței artificiale, cu intenția de a elimina decalajul în domeniul inovațiilor software față de Statele Unite și Asia, relatează Reuters.

Fondurile, incluse într-un proiect numit “AI made in Germany”, vor fi cheltuite până în 2025 și reflectă îngrijorarea Berlinului față de riscurile implicare de tehhnologiile digitale și inteligența artificială pentru industria manufacturieră axată pe exporturi, scrie News.ro.

Mozilla lansează o extensie pentru monitorizarea prețurilor CITEȘTE ȘI Mozilla lansează o extensie pentru monitorizarea prețurilor

Planul mai scoate în evidență aspectele de politică socială și de muncă ale inteligenței artificiale, reflectând îngrijorarea față de modul în care schimbările tehnologice pot perturba actualele modele sociale.

”Dorim să promovăm utilizarea aplicațiilor de inteligență artificială în afaceri. Dar o tehnologie cu un impact atât de profund ca inteligența artificială trebuie să fie inclusă într-un cadru legal care protejează valorile sociale fundamentale și drepturile individuale, se arată în proiect.

viewscnt

Informaţiile publicate de Profit.ro pot fi preluate doar în limita a 500 de caractere şi cu citarea în lead a sursei cu link activ. Orice abatere de la această regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind dreptul de autor.

Afla mai multe despre
germania
inteligenta artificiala