Hackeri iranieni au făcut pagube de sute de milioane de dolari

Hackeri iranieni au făcut pagube de sute de milioane de dolari
Profit.ro
Profit.ro
scris 7 mar 2019

Hackeri iranieni au desfășurat în ultimii doi ani atacuri cibernetice împotriva a mii de persoane și peste 200 de firme din întreaga lume, făcând pagube de sute de milioane de dolari, a afirmat miercuri cotidianul Wall Street Journal (WSJ), citând Microsoft, relatează AFP.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Campania piraților cibernetici a permis ștergerea datelor din calculatoare sau furtul de informații secrete afectând firme din numeroase domenii din Arabia Saudită, Germania, Marea Britanie, dar și din India și Statele Unite, potrivit WSJ.

"Aceste atacuri distrugătoare sunt evenimente extrem de destabilizatoare", a subliniat John Lambert, șeful diviziei Threat Intelligence Center de la Microsoft (MSTIC), citat de cotidian.

Telekom România scumpește abonamentele pentru fix și mobil. Care sunt noile prețuri CITEȘTE ȘI Telekom România scumpește abonamentele pentru fix și mobil. Care sunt noile prețuri

Gigantul informatic a reușit să identifice sursa acestor atacuri, un grup pe care îl numește Holmium. Unele dintre acestea au fost executate de o celulă intitulată APT33, scrie Agerpres.

viewscnt
Afla mai multe despre
hackeri
iran
atac cibernetic