Posesorii de iPhone se trezesc cu un avantaj: Apple își modifică politica de service

Posesorii de iPhone se trezesc cu un avantaj: Apple își modifică politica de service
scris 6 mar 2019

Apple a anunțat că centrele autorizate de service pentru iPhone vor repara de acum înainte și modelele la care utilizatorul a schimbat bateria originală cu o baterie ce provine din altă sursă.

Până acum, Apple refuza să repare iPhone-urile dacă inginerii descopereau în interiorul dispozitvului o baterie care nu a fost produsă de compania americană.

Schimbarea de strategie a Apple înseamnă că posesorii de iPhone că vor putea apela la service-urile companiei și cele ale autorizate pentru reparații chiar dacă anterior au schimbat bateria originală cu una care nu este produsă de Apple.

Conform unui document intern, reparația va decurge în mod normal dacă motivul pentru care telefonul a fost adus în service nu are legătură cu bateria. Adică inginerii vor repara defectul fără a se lega de baterie.

Huawei dă în judecată Statele Unite CITEȘTE ȘI Huawei dă în judecată Statele Unite

Dacă defectul telefonului are legătură tocmai cu bateria, noua regulă spune că aceasta va fi înlocuită cu o baterie originală Apple, indiferent de proveniența bateriei defecte.

Dacă bateria defectă nu poate fi schimbată, atunci reprezentanții Apple pot înlocui întregul iPhone la costul unei baterii noi. Această opțiune va fi la discreția reprezentantului Apple care va face o evaluare în funcție de starea dispozitivului.

Schimbarea de politică privind bateriile provenite din alte surse pare să confirme o anume deschidere de care Apple dă dovadă în ultima vreme.

În urmă doar cu o lună, Apple a anunțat că repararea ecranelor de iPhone în alte service-uri decât cele autorizate nu va mai duce la pierderea garanției - ceea ce a reprezentat o altă mutare surprinzătoare dar binevenită din partea Apple.

Anul trecut, după programul de schimbare a bateriilor cu doar 29 de dolari derulat ca urmare a încetinirii intenționate a iPhone-urilor mai vechi de un an, Apple a înlocuit 11 milioane de baterii de iPhone.

Acest program, prin schimbarea la un preț mai mic a bateriilor, a fost numit de șeful companiei drept unul din motivele pentru care Apple a vândut în ultima perioadă mai puține iPhone-uri, deoarece utilizatorii au ales să-și schimbe bateriile în loc să cumpere un model nou când au constatat scăderea autonomiei.

viewscnt
Afla mai multe despre
apple
iphone
baterii