Hackerii au pătruns în rețeaua Panasonic

Hackerii au pătruns în rețeaua Panasonic
scris 30 nov 2021

Compania japoneză, Panasonic, a confirmat un incident de securitate vehiculat pe surse, în urma căruia rețeaua internă i-a a fost spartă de hackeri.

Panasonic spune ca a identificat un acces ilegal la propria rețea pe 11 noiembrie. Ca urmare, au fost accesate cel puțin o parte din datele stocate pe unul din serverele companiei.

Investigația de până acum arată că incidentul a început 22 iunie și s-a încheiat pe 3 noiembrie. Cu alte cuvinte, hackerii au avut acces nestingherit vreme de mai bine de patru luni, iar Panasonic a înțeles ce se întâmplă abia pe 11 noiembrie, când era deja prea târziu.

Jack Dorsey demisionează din postul de CEO al Twitter CITEȘTE ȘI Jack Dorsey demisionează din postul de CEO al Twitter

Compania japoneză spune că a apelat la serviciile unei firme specializate pentru a realiza investigația și a vedea ce date au accesat hackerii.

Panasonic mai spune că nu știe, în acest, moment dacă și ce date personale ale clienților au fost accesate, dar își cere scuze pentru eventualele inconveniente și promite îmbunătățirea securității.

Nu este primul incident de acest gen în care a fost implicată compania japoneză până acum. În urmă cu mai puțin de patru ani, Panasonic India a fost atacată cu ransomware. Atunci, hackeri au furat 4GB de date, inclusiv informații financiare.

viewscnt
Afla mai multe despre
hackeri
securitate
panasonic