Hackerii - peste 30 miliarde tentative de compromitere a conturilor online

Hackerii - peste 30 miliarde tentative de compromitere a conturilor online
scris 29 apr 2019

Peste 30 de miliarde de tentative de compromitere a conturilor online de către hackeri au fost înregistrate în 2018, cele mai multe fiind înregistrate în cazul serviciilor de streaming online, notează un raport al furnizorului de servicii de conținut Akamai, citat de blogul din România al producătorului de soluții de securitate Eset.

"În atacurile automatizate de acest tip, numite "credential stuffing", hackerii folosesc boți pentru încercările repetate de login, utilizând date de autentificare furate sau scurse online. Plecând de la o combinație compromisă (de nume de utilizator și parola), aceștia încearcă să le verifice pe multiple alte site-uri, bazându-se pe faptul că mulți utilizatori își refolosesc datele de autentificare. Obiceiul de a folosi aceleași credențiale pentru multiple platforme sau servicii le ușurează mult munca atacatorilor", precizează sursa citată de Agerpres.

FOTO Apple lucrează la o aplicație care va putea monitoriza orice dispozitiv mobil CITEȘTE ȘI FOTO Apple lucrează la o aplicație care va putea monitoriza orice dispozitiv mobil

43% dintre toate solicitările de conectare la nivel global au fost unele malițioase, iar aceste încercări s-au încheiat cu succes în procente cuprinse între 0,1% și 2% din total.

În topul țărilor din care au fost generate cele mai multe dintre aceste atacuri, conduc Statele Unite ale Americii, Rusia și Canada. De asemenea, SUA și Canada s-au clasat pe locul 1, respectiv 3 în lista țărilor vizate de atacuri, India clasându-se pe al doilea loc.

viewscnt
Afla mai multe despre
hackeri
atacuri
jocuri online