HP Inc a obținut venituri și profit peste estimări în trimestrul trei fiscal, dar perspectivele sunt sub așteptări

HP Inc a obținut venituri și profit peste estimări în trimestrul trei fiscal, dar perspectivele sunt sub așteptări
Profit.ro
Profit.ro
scris 25 aug 2016

HP Inc, producător de PC-uri și alte dispozitive rezultat din scindarea Hewlett-Packard Co, a obținut venituri și profit peste estimări în trimestrul al treilea fiscal, susținute de cererea pentru notebook-uri, dar perspectivele pentru trimestrul patru sunt sub așteptările analiștilor, provocând declinul acțiunilor companiei cu aproape 6%, relatează Reuters.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

În noiembrie 2015, Hewlett-Packard Co s-a scindat în HP Inc, companie producătoare de dispozitive precum PC-uri și imprimante, listată la bursa din New York, și Hewlett-Packard Enterprises, listată la rândul ei, cu operațiuni în domeniul IT concentrate pe companii, precum servere, stocare de date, rețele, consultanță și suport, scrie News.ro.

Veniturile HP Inc pe segmentul computerelor au urcat cu 7,5% în trimestrul al treilea, față de cel de-al doilea, datorită îmbunătățirii vânzărilor de notebook-uri.

În termeni anuali, vânzările pe acest segment au stagnat, indicând redresarea afacerilor care reprezintă două treimi din veniturile totale ale HP, după două trimestre de declin.

Volumul vânzărilor de notebook-uri a crescut cu 12%, dar efectul pozitiv a fost anulat de livrările slabe de PC-uri și cererea scăzută din partea clienților comerciali.

Veniturile pe segmentul imprimantelor au coborât cu 14,3% față de aceeași perioadă a anului trecut și cu 4,6% comparativ cu trimestrul al doilea.

”Condițiile din piață rămân dificile și oarecum instabile. Mai avem de lucrat”, a declarat directorul general Dion Weisler.

EXCLUSIV Guvernul schimbă CA-urile de la Eximbank, Imprimeria Națională, Fondul Român de Contragarantare și Fondul pentru IMM CITEȘTE ȘI EXCLUSIV Guvernul schimbă CA-urile de la Eximbank, Imprimeria Națională, Fondul Român de Contragarantare și Fondul pentru IMM

HP a desființat circa 1.000 de locuri de muncă în trimestrul al treilea, totalul posturilor restructurate ajugând la circa 2.300 în acest an.

Compania, care la 31 octombrie avea circa 287.000 de angajați, a anunțat în februarie că până la sfârșitul actualului an fiscal anticipează să desființeze circa 3.000 de posturi.

Profitul net din operațiuni continue a urcat cu peste o cincime, la 843 de milioane de dolari, în trimestrul încheiat la 31 iulie, în timp ce costurile au scăzut cu circa 9%.

Veniturile totale au scăzut cu 3,8%, la 11,89 miliarde de dolari, dar au depășit așteptările analiștilor, de 11,46 miliarde de dolari.

Titlurile HP au crescut cu 12,5% de când HP a început să fie tranzacționată drept companie separată de grup.

viewscnt
Afla mai multe despre
hp inc