Huawei a obținut acordul SUA pentru a cumpăra cipuri destinate componentelor auto de la companii americane

Huawei a obținut acordul SUA pentru a cumpăra cipuri destinate componentelor auto de la companii americane
scris 26 aug 2021

Autoritățile din Statele Unite au aprobat cereri pentru licențe în valoare de sute de milioane de dolari din partea grupului chinez Huawei, aflat pe o listă neagră din motive de securitate, în vederea achiziției de cipuri destinate diviziei sale de componente auto, au declarat două persoane apropiate situației, citate de Reuters.

Huawei, cel mai mare producător de echipamente de telecomunicații din lume, a fost afectat de restricțiile comerciale impuse de administrația Trump asupra vânzării de cipuri și alte componente utilizate de companiile sale de echipamente de rețea și smartphone-uri, scrie News.ro.

Transformarea digitală, răspunsul industriei asigurărilor la provocările pandemiei. Emiterea și plata online a polițelor au crescut exponențial CITEȘTE ȘI Transformarea digitală, răspunsul industriei asigurărilor la provocările pandemiei. Emiterea și plata online a polițelor au crescut exponențial

Administrația Biden a consolidat politica dură a Statelor Unite în ceea ce privește exporturile către Huawei, refuzând licențele pentru vânzarea de cipuri către Huawei pentru utilizare în sau cu dispozitive de 5g.

Transilvania Residence: un proiect imobiliar exclusivist în Brașov CITEȘTE ȘI Transilvania Residence: un proiect imobiliar exclusivist în Brașov

Dar, în ultimele săptămâni și luni, persoane familiarizate cu procesul de aplicare au declarat pentru Reuters că SUA au acordat licențe care permit furnizorilor să vândă cipuri către Huawei pentru  componente auto precum ecrane video și senzori.

RDF Arad a realizat investiții de 5.7 milioane euro în soluții de depozitare, tehnologie și utilaje și vizează să achiziționeze companii cu domenii de activitate conexe CITEȘTE ȘI RDF Arad a realizat investiții de 5.7 milioane euro în soluții de depozitare, tehnologie și utilaje și vizează să achiziționeze companii cu domenii de activitate conexe

Aprobările vin în timp ce Huawei își direcționează activitățile către articole care sunt mai puțin expuse la interdicțiile comerciale din SUA.

viewscnt
Afla mai multe despre
huawei
sua