Huawei își prezintă primul smartphone pliabil cu 5G

Huawei își prezintă primul smartphone pliabil cu 5G
Liviu Mihai
Liviu Mihai
scris 4 feb 2019

Producătorul chinez Huawei a anunțat că va prezenta primul său smartphone pliabil, care va avea și suport 5G, spre finalul acestei luni, la Barcelona.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

1 aprilie - Profit Health.forum Radiografia cheltuielilor din sănătate - cu sprijinul: Arpim, Bristol Meyers Squibb, Roche, Stada, MSD, UCB Pharma Romania
9 aprilie - Eveniment Profit.ro - Investiții vs Deficit: Provocări și riscuri sub impactul datoriei și deficitelor publice în creștere
23 aprilie - Maratonul de Educație Financiară

Anunțul a venit prin intermediul invitațiilor de presă pe care Huawei le-a transmis jurnaliștilor. Aceștia sunt anunțați că Huawei va prezenta pe 24 februarie, la Barcelona, primul său smartphone pliabil și totodată primul smartphone propriu cu suport 5G.

Evenimentul va avea loc la Mobile World Congress, cu o zi înaintea debutului oficial al celui mai important târg anual de tehnologii mobile, care se va desfășura în Barcelona, între 25 și 28 februarie.

Tehnologia 5G este încă în stadiu de testare și reglementare, astfel că un smartphone cu 5G cumpărat anul acesta nu va aduce beneficiile promise utilizatorului de la bun început. Însă, suportul 5G rămâne și așa un argument pe care producătorii sunt dispuși să-l folosească deja în scopuri de marketing.

LG a pierdut 63 de milioane de euro în ultimul trimestru CITEȘTE ȘI LG a pierdut 63 de milioane de euro în ultimul trimestru

Toate semnalele de până acum arată că abia 2020 va aduce debutul concret al tehnologiilor 5G care sunt așteptate pentru vitezele de transfer mult mai mari.

La nivel teoretic, comparativ cu generația anterioară, 5G-ul ar fi de 1.000 de ori mai rapid. Dincolo de viteze, un alt mare avantaj al tehnologiei 5G este latența mai redusă (timpul dintre comanda utilizatorului și începutul transferului de date).

Smartphone-ul pliabil al celor de la Huawei va capta atenția lumii la doar patru zile după ce Samsung își va prezenta propriul smartphone pliabil, pe 20 februarie.

viewscnt
Afla mai multe despre
huawei
smartphone
5g