Huawei primește interzis la carduri de memorie și tehnologii Wi-Fi

Huawei primește interzis la carduri de memorie și tehnologii Wi-Fi
scris 27 mai 2019

Producătorul chinez a fost exclus din asociațiile care guvernează tehnologia Wi-Fi și cardurile de memorie SD.

SD Association și Wi-Fi Alliance au anunțat că Huawei nu se mai află pe lista membrilor care le alcătuiesc și nu mai are voie să folosească în cadrul propriilor produse componente certificate de cele două asociații.

SD Association este organizația care guvernează tehnologiile din sfera cardurilor de memorie pe care multe smartphone-uri încă le folosesc pentru extinderea capacității de stocare.

Alcătuită dintr-un număr mare de companii de tehnologie, Wi-Fi Alliance este consorțiumul responsabil de dezvoltarea și standardizarea tehnologiilor wireless.

Efectul măsurilor luate în SUA: Vânzările de mobile Huawei ar putea scădea cu până la 24% în acest an CITEȘTE ȘI Efectul măsurilor luate în SUA: Vânzările de mobile Huawei ar putea scădea cu până la 24% în acest an

Ambele organizații își au sediul în Statele Unite și au fost forțate să ia decizia de eliminare a Huawei de noua legislație care prevede că firmele americane trebuie să obțină aprobarea Guvernului pentru legăturile pe care le au cu companii considerate un risc de securitate.

Președintele Donald Trump s-a contrazis în cursul weekend-ului, când a spus că Huawei este o companie foarte periculoasă, dar ar putea fi iertată în urma unui acord comercial cu China.

Cele două decizii vin după ce Google a anunțat că Huawei nu va mai avea acces la magazinul de aplicații de Android și nici nu va mai putea folosi aplicațiile Google pe telefoanele sale.

Huawei nu va mai beneficia nici de tehnologiile ARM, cele pe care producătorul chinez le folosea în dezvoltarea propriilor procesoare Kirin.

viewscnt
Afla mai multe despre
huawei
wi-fi
sd