Huawei Technologies a lansat primul hardware de comunicații 5G pentru industria auto

Huawei Technologies a lansat primul hardware de comunicații 5G pentru industria auto
Profit.ro
Profit.ro
scris 23 apr 2019

Huawei Technologies a lansat luni primul hardware de comunicații 5G pentru industria auto, semn al ambițiilor tot mai mari ale companiei de a deveni un furnizor major pentru tehnologia vehiculelor autonome, transmite Reuters.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

1 aprilie - Profit Health.forum Radiografia cheltuielilor din sănătate - cu sprijinul: Arpim, Bristol Meyers Squibb, Roche, Stada, MSD, UCB Pharma Romania
9 aprilie - Eveniment Profit.ro - Investiții vs Deficit: Provocări și riscuri sub impactul datoriei și deficitelor publice în creștere
23 aprilie - Maratonul de Educație Financiară

Compania sud-coreeană a anunțat că așa-numitul modul MH5000 este bazat pe cipul 5G Balong 5000, care a fost lansat în ianuarie, scrie News.ro.

”Pe baza acestui cip, Huawei a dezvoltat  primul modul auto 5G, care oferă o viteză mare și calitate ridicată”, potrivit unui comunicat al companiei.

Huawei a lansat modulul la salonul auto de la Shanghai, care a fost deschis săptămâna trecută și va continua până joi.

Guvernul francez își lansează propria aplicație de chat CITEȘTE ȘI Guvernul francez își lansează propria aplicație de chat

”Ca produs de comunicații important pentru viitoarele transporturi auto inteligente, acest modul auto 5G va susține industria auto să treacă la era 5G”, a anunțat Huawei.

Modulul va contribui la planurile companiei de a începe să comercializeze tehnologia pentru rețele 5G pentru sectorul auto din a doua jumătate a acestui an.

Huawei a testat în ultimii ani tehnologia pentru automobile inteligente conectate în orașe chineze ca Shanghai, Shenzhen și Wuxi și a semnat acorduri de cooperare cu mai mulți producători auto, între care FAW, Dongfeng și Changan.

Compania, care este cel mai mare producător de echipamente de telecomunicații din lume, vrea să fie lider al rețelelor de nouă generație 5G, dar este acuzată de Statele Unite că echipamentele sale pot fi utilizate pentru spionaj, acuzație pe care o respinge.

Huawei a publicat tot luni, în premieră, rezultate financiare trimestriale, care au arătat o creștere de 39% a veniturilor în primul trimestru, la 179,7 miliarde de yuani (26,81 miliarde dolari).

Marja de profit a fost de circa 8%, ușor mai ridicată față de aceeași perioadă a anului 2018.

Compania chineză, care este al treilea mare producătorul de smartphone-uri din lume, a anunțat săptămâna trecută că numărul contractelor atrase pentru echipamente 5G a crescut, în pofida campaniei americane împotriva sa.

Astfel, până la sfârșitul lunii martie, Huawei a semnat cu operatorii de telecomunicații 40 de contracte comerciale pentru rețele 5G, a livrat peste 70.000 de stații de telecomunicații în întreaga lume și se așteaptă să livreze 100.000 până în luna mai.

Huawei a mai anunțat luni că a furnizat 59 de milioane de smartphone-uri în primul trimestru. Compania nu a publicat date comparative cu anul trecut, dar, potrivit firmei de analiză Strategy Analytics, Huawei a livrat 39,3 milioane de smartphone-uri în primul trimestru din 2018.

viewscnt
Afla mai multe despre
huawei technologies