Huawei va opri producția cipurilor flagship Kirin, din cauza presiunilor americane asupra operațiunilor sale

Huawei va opri producția cipurilor flagship Kirin, din cauza presiunilor americane asupra operațiunilor sale
Profit.ro
Profit.ro
scris 9 aug 2020

Huawei Technologies va opri luna viitoare producția cipurilor flagship Kirin, din cauza impactului presiunilor americane asupra operațiunilor sale, potrivit revistei financiare Caixin, transmite Reuters.

Evenimente:
21 martie - Maraton Profit News TV Economia Sustenabila (ediția a II-a) – cu sprijinul: ACUE, Auchan, Liberty, OMV Petrom, Romgaz, Tinmar Energy, Transgaz, Hidroelectrica, Borsec, Nuclearelectrica
26 martie - Maraton Medika TV Inovație în estetică - cu sprijinul: Regina Maria
28 martie - Eveniment Profit.ro IMM (ediția a IV-a) - cu sprijinul: CEC Bank, Raiffeisen Bank, Porsche Finance Group Romania (Sharetoo - Abonamentul Auto), UniCredit Bank, Garanti BBVA și REI Grup

Urmărește-ne și pe Google News

Presiunile Statelor Unite asupra furnizorilor Huawei a făcut imposibil pentru ca divizia de cipuri a grupului chinez, HiSilicon, să continue fabricarea cipurilor, care sunt componente esențiale pentru telefoanele mobile, a afirmat Richard Yu, CEO al diviziei de produse de consum a Huawei, la lansarea noului telefon Mate 40, scrie News.ro.

În timp ce relațiile dintre SUA și China sunt cele mai dificile din ultimele decenii, Washingtonul presează guvernele din jurul lumii să elimine Huawei, argumentând că grupul predă date guvernului chinez, pentru spionaj. Huawei neagă că ar spiona pentru China.

Facebook elimină o rețea de conturi din România care sprijineau campania lui Trump CITEȘTE ȘI Facebook elimină o rețea de conturi din România care sprijineau campania lui Trump

Statele Unite cer și extrădarea din Canada a directorului financiar al Huawei, Meng Wanzhou, care este acuzată de fraudă bancară și încălcarea embargoului împotriva Iranului.

În luna mai, Departamentul pentru Comerț a emis un ordin care cere furnizorilor de software și producătorilor de echipamente din SUA să nu facă afaceri cu Huawei fără să obțină licență.

”Începând din 15 septembrie, procesoanele noastre flagship Kirin nu vor mai putea fi produse. Toate cipurile noastre bazate pe inteligență artificială nu vor mai putea fi procesate. Este o pierdere uriașă pentru noi”, a spus Yu, citat de revista Caixin.

Divizia HiSilicon a Huawei depinde de software provenit de la companii americane precum Cadence Design Systems sau Synopsys pentru proiectarea cipurilor, iar producția este externalizată companiei Taiwan Semiconductor Manufacturing (TSMC), care folosește echipamente americane.

Huawei a refuzat să comenteze articolul publicat de Caixin.

TSMC, Cadence și Synopsys nu au răspuns imediat solicitărilor de comentarii trimise pe email de Reuters.

HiSilicon produce o gamă largă de cipuri, între care procesoarele Kirin, care sunt incluse doar pe smartphone-uri Huawei și care sunt singurele procesoare chineze care pot rivaliza cu Qualcomm în privința calității.

viewscnt
Afla mai multe despre
huawei
kirin