În Franța, Google trebuie să plătească publisherilor și agențiilor de presă pentru reutilizarea conținutului

În Franța, Google trebuie să plătească publisherilor și agențiilor de presă pentru reutilizarea conținutului
Profit.ro
Profit.ro
scris 10 apr 2020

Autoritatea pentru concurență din Franța a decis joi că Google trebuie să plătească companiilor de publishing și agențiilor de presă pentru reutilizarea conținutului acestora, transmite Reuters.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

23 aprilie - Profit News TV - Maratonul de Educație Financiară. Parteneri: 123 Credit, ARB, BCR, BRD, CEC Bank, PAID, UNSAR, XTB
25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Grupul american a anunțat că va respecta decizia autorității franceze pentru concurență, luată în urma unei plângeri din partea sindicatelor care reprezintă publisherii de presă din Franța, scrie News.ro.

Hackerii au o rată de succes de 80% în deblocarea dispozitivelor securizate cu amprenta CITEȘTE ȘI Hackerii au o rată de succes de 80% în deblocarea dispozitivelor securizate cu amprenta

”Practicile Google au provocat un rău imediat și grav sectorului presei, în timp ce situația economică a publisherilor și agențiilor de presă este fragilă”, arată un comunicat al Autorite de la Concurrence.

Anul trecut, Google a anunțat că nu va mai afișa fragmente de știri ale publisherilor europeni în rezultatele căutărilor utilizatorilor francezi, pentru a respecta legea europeană a drepturilor de autor.

”De la intrarea în vigoare a legii drepturilor de autor europene în Franța, anul trecut, am discutat cu publisherii să creștem sprijinul și investițiile în știri”, a afirmat într-un comunicat vicepreședitnele pentru știri al Google, Richard Gingras.

viewscnt
Afla mai multe despre
google
publisheri
agentii de presa