Încă 10 ani de roaming fără taxe suplimentare

 Încă 10 ani de roaming fără taxe suplimentare
Profit.ro
Profit.ro
scris 24 mar 2022

UE va prelungi cu încă zece ani schema "Roaming la tarife ca acasă", conform planurilor adoptate de Parlamentul European.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

1 aprilie - Profit Health.forum Radiografia cheltuielilor din sănătate - cu sprijinul: Arpim, Bristol Meyers Squibb, Roche, Stada, MSD, UCB Pharma Romania
9 aprilie - Eveniment Profit.ro - Investiții vs Deficit: Provocări și riscuri sub impactul datoriei și deficitelor publice în creștere
23 aprilie - Maratonul de Educație Financiară

Potrivit legislației, consumatorii își vor putea folosi telefoanele mobile când călătoresc în interiorul UE fără taxe suplimentare față de cele plătite acasă.

În plus, ei se vor bucura de aceeași calitate și viteză a conexiunii mobile atât în țară, cât și în străinătate, arată Agerpres..

Soluțiile GRENKE vă oferă libertatea de care aveți nevoie pentru a vă dezvolta și implementa ideile creative. Interviu cu Liviu Bănulescu, Managing Director GRENKE România CITEȘTE ȘI Soluțiile GRENKE vă oferă libertatea de care aveți nevoie pentru a vă dezvolta și implementa ideile creative. Interviu cu Liviu Bănulescu, Managing Director GRENKE România

Furnizorii de roaming vor fi obligați să ofere aceași calitate a roamingului ca cea furnizată pe plan intern, dacă aceleași condiții sunt disponibile în rețeaua din țara care este vizitată.

În urma negocierilor cu Consiliul, europarlamentarii s-au asigurat că se interzic practicile de reducere a calității serviciilor de roaming (de exemplu prin schimbarea conectării de la 4G la 3G).

Studiu EY România: 78% dintre Directorii Financiari din România consideră că se vor implica mai mult în dezvoltarea și executarea strategiilor de business în următorii trei ani CITEȘTE ȘI Studiu EY România: 78% dintre Directorii Financiari din România consideră că se vor implica mai mult în dezvoltarea și executarea strategiilor de business în următorii trei ani

Cei care călătoresc și persoanele cu dizabilități vor avea acces la servicii de urgență fără tarife suplimentare, indiferent dacă efectuează apeluri sau trimit sms. De asemenea, operatorii trebuie să furnizeze informații privind numărul european de urgență 112.

Noul Regulament privind roamingul stabilește tarife cu ridicata mai mici. Pentru serviciile de date, noul regulament stabilește următoarele plafoane pentru tarifele cu ridicata: 2 euro/GB în 2022, 1,8 euro/GB în 2023, 1,55 euro/GB în 2024, 1,3 euro/GB în 2025, 1,1 euro/GB în 2026 și 1 euro/GB începând din 2027. Pentru apelurile vocale: 0,022 euro/minut în perioada 2022-2024 și 0,019 euro/minut începând din 2025. Pentru mesajele SMS: 0,004 euro/SMS în perioada 2022-2024 și 0,003 euro/SMS începând din 2025. 

viewscnt
Afla mai multe despre
roaming
telefon