Apple TV blochează achizițiile pe Android TV

Apple TV blochează achizițiile pe Android TV
Liviu Mihai
Liviu Mihai
scris 22 mar 2022

Utilizatorii aplicației Apple TV de Android TV nu mai pot cumpăra sau închiria filme și nici nu mai pot plăti abonamentul, fiind, în schimb, redirecționați către alte platforme pentru aceste operațiuni.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Apple a deschis un nou front de luptă Google, decizând să dezactiveze cele trei opțiuni cu implicații financiare ale aplicației Apple TV dedicată platformei Android TV, operată de Google.

Astfel, utilizatorii Apple TV nu mai pot plăti abonamentul lunar și nici nu mai pot plăti pentru a cumpăra sau a închiria conținut pe Android TV.

eMAG, Banca Transilvania, Mobexpert și Mastercard donează produse în valoare de 1,1 milioane de lei pentru refugiații ucraineni CITEȘTE ȘI eMAG, Banca Transilvania, Mobexpert și Mastercard donează produse în valoare de 1,1 milioane de lei pentru refugiații ucraineni

Sunt afectate toate dispozitivele care folosesc sistemul de operare Android TV, de la stick-urile de streaming Chromecast, până la televizoarele Sony, TCL ori ale altor producători.

În schimb, utilizatorilor li se recomandă pentru operațiunile care nu mai sunt acum suportate pe Android TV să folosească un dispozitiv Apple ori să acceseze site-ul serviciului Apple TV.

Deși niciuna dintre cele două companii implicate nu au oferit până vreun comentariu legat de această situație, cel mai probabil Apple a decis să nu mai plătească comisionul oprit de Google pentru toate tranzacțiile realizate pe Android TV, la fel ca și pe Android, ceea ce este oarecum amuzant, pentru că Apple, la rândul ei, oprește un comision similar de la dezvoltatorii de aplicații.

viewscnt
Afla mai multe despre
apple
google
apple tv
android tv