Încărcarea wireless este un confort costisitor

Încărcarea wireless este un confort costisitor
Liviu Mihai
Liviu Mihai
scris 3 sep 2020

O serie de teste recente arată cât de multă energie este necesară pentru încărcarea wireless a gadgeturilor, comparativ cu metoda tradițională, cu fir.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

1 aprilie - Profit Health.forum Radiografia cheltuielilor din sănătate - cu sprijinul: Arpim, Bristol Meyers Squibb, Roche, Stada, MSD, UCB Pharma Romania
9 aprilie - Eveniment Profit.ro - Investiții vs Deficit: Provocări și riscuri sub impactul datoriei și deficitelor publice în creștere
23 aprilie - Profit News TV - Maratonul de Educație Financiară

În teorie, încărcarea wireless este una dintre cele mai utile tehnologii de care telefoanele și alte device-uri mobile au beneficiat în ultimii ani. Este mult mai comod să pui pur și simplu telefonul pe o mică platformă de alimentare wireless, decât să-l conectezi la un încărcător cu fir.

În practică, însă, încărcarea wireless este mult mai puțin eficientă decât cea cu fir. Asta înseamnă că se folosește mai multă energie pentru a încărca același dispozitive wireless, decât folosind un alimentator cu fir.

România urcă 11 poziții în Topul țărilor cu cel mai rapid internet CITEȘTE ȘI România urcă 11 poziții în Topul țărilor cu cel mai rapid internet

Testele realizate de iFixit folosind Pixel 4 și o serie întreagă de încărcătoare wireless și cu fir arată că cele wireless consumă în medie cu aproximativ 47% mai multă energie pentru un ciclu complet de încărcare.

Încărcarea wireless a lui Pixel 4 a consumat 21.01 Wh (watt / oră), în vreme ce alimentare cu fir a avut nevoie doar de 14.26 Wh.

Nivelul ineficienței diferă de la încărcător la încărcător și depinde foarte mult și de modul în care telefonul este plasat pe platforma de încărcare. Unele încărcătoare nu au marcajele necesare pentru a indica utilizatorului cum trebuie să pună telefonul pentru alinierea perfectă a bobinelor.

Evident, mai multă energie folosită înseamnă cheltuieli mai mari și poluare mai mare.

viewscnt
Afla mai multe despre
incarcare wireless
pixel 4
test